Păsările lovesc din nou. Incidente aviatice cauzate de păsări

Andrei Beldiman, 13 iun.. 2018

Un număr de incidente aviatice cauzate de păsări au avut loc în ultimele zile. Problemele cauzate de acestea au creat disconfort sutelor de pasageri speriați.

Păsările continuă să fie o cauză majoră a incidentelor aviatice petrecute în ultimul timp.

Un avion Skywest Embraer ERJ-175 al companiei aeriene Delta Airlines, înregistrat N253SY, efectua zborul OO-3827/DL-3728 din Salt Lake City către Eugene, SUA. La apropierea de aeroportul din Eugene, o pasăre s-a lovit violent de motorul stâng al aeronavei. Echipajul de zbor a luat decizia de a ateriza. Acest lucru a fost efectuat în condiții de siguranță.

Motorul a fost afectat de impactul cu pasărea. Aeronava a rămas la sol pentru aproximativ 4 ore și jumătate. Apoi a decolat către Salt Lake City, unde a ajuns cu o întârziere de 3 ore. Incidentul a avut loc pe 11 iunie.

Citiți și Incidente aviatice. Zeci de ore întârziere din cauza păsărilor

Incidentele aviatice de păsări duc la zboruri întârziate și pagube importante

Un alt incident aviatic a avut în cadrul central un avion al aceleiași companii aeriene, Delta Airlines. O aeronavă Airbus A320-200, înregistrată N356NW, efectua zborul DL-2128 din Detroit către Orlando, SUA. Aceasta se apropia de aeroportul din Orlando când s-a ciocnit cu o pasăre mare. Aeronava a continuat aterizarea în siguranță.

Aeronava a suferit avarii considerabile și a rămas la sol timp de mai bine de 18 ore. Apoi a intrat în service. Incidentul a avut loc pe 12 iunie.

Citiți și Incident aviatic. Aterizare de urgență provocată de păsări

Nu în ultimul rând o aeronavă Nordica Canadair, CRJ-700, în numele LOT Polish Airlines, efectua zborul LO-8845 din Copenhaga (Danemarca) către Groningen (Olanda). Echipajul de zbor a observat că o pasăre a lovit avionul la scurt timp după decolare. Zborul a continuat și a aterizat în siguranță în Groningen. Echipa de piloți a menținut constant comunicația cu turnurile de control.

La aterizare, după o scurtă inspecție, a fost luată decizia că avionul nu va putea efectua următorul zbor planificat. A rămas la sol pentru 22 de ore, după care a decolat către Tallinn (Estonia). Acolo a rămas la sol pentru mai bine de 26 de ore.

← Close