Papa Francisc a oficializat nunta a doi însoțitori de zbor într-un avion aflat la înălțime

În timpul turneului din America Latină, Papa Francisc a oficializat nunta a doi însoțitori de zbor într-un avion aflat la înălțime.

Sursa: Crux Now

Suveranul Pontif se afla la bordul unui avion dinspre Iquique către Santiago. Această călătorie face parte din vizita de trei zile a Papei în Chile.

Paula Podest, în vârstă de 39 de ani, și Carlos Ciufardi, de 41 de ani, formează un cuplu de peste zece ani. Ambii lucrează ca însoțitori de zbor pentru compania LatAir.

Podest și Ciufardi au doi copii împreună și sunt căsătoriți civil din 2010.

Următorul pas era să se căsătorească religios într-o biserică. Din păcate biserica pe care au ales-o a fost afectată de un cutremur. Partenerii au fost nevoiți să amâne ceremonia.

În timpul zborului, cuplul i-a cerut Papei să le binecuvânteze relația.

Acesta i-a întrebat dacă sunt căsătoriți, iar cei doi i-au explicat întreaga situație. Spre surprinderea tuturor, Papa Francisc i-a întrebat dacă-și doresc ca el să le oficializeze nunta exact în acel moment și în acel loc.

Sursa: The Points Guy

Primind un răspuns afirmativ, Papa le-a dat binecuvântarea și i-a căsătorit în ceruri.

Vaticanul a publicat o fotografie a unui document scris de mână și semnat de Papa Francisc, care validează căsătoria. Aceasta este prima dată când un Papă a oficializat vreodată o nuntă în timpul unei călătorii cu avionul.

Când Papa le-a spus lui Podest și lui Ciufardi că este de acord cu oficializarea, aceștia l-au întrebat dacă este sigur că e fericit să ducă la capăt ceremonia. De asemenea Papa le-a spus tinerilor căsătoriți câteva cuvinte de înțelepciune pentru a marca ocazia specială.

Sursa: Christian Today

“Ceea ce ne-a spus este foarte important: “Aceasta este taina de care lumea are nevoie, taina căsătoriei.”“, a spus Ciufardi jurnaliștilor.

“Sperăm că acest lucru va motiva cuplurile din întreaga lume să se căsătorească”.

Mulți oameni și-au exprimat admirația față de Papa Francisc, mai ales pe celebra platformă de social media, Twitter..

“Cât de norocoși și binecuvântați sunt?” a scris o femeie.

Un alt utilizator a comentat: “Asta bate aproape orice altă poveste de nuntă.”

Ce părere aveți despre gestul făcut de Papa Francisc?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close