Listă galbenă 11 februarie 2021. Noi reguli la venirea în țară

Aștefănoaiei Cristiana, 11 feb.. 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista galbenă pe 11 februarie. Este vorba despre țările de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Cetățenii care ajung în România din țările aflate pe harta galbenă și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS- CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii, vor sta în carantină 10 zile.

Cine nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, va rămâne în carantină 14 zile.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Transportatorii au obligația să interzică îmbarcarea în mijlocul de transport a persoanelor care nu prezintă un document care să ateste:


a) rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau,


b) efectuarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv celei de a 2-a doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea acesteia până la data îmbarcării sau,


c) faptul că au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare îmbarcării și că au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data îmbarcării. Dovada confirmării se realizează cu documente medicale ca de exemplu: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară, precum și alte documente justificative

Lista galbenă cu țările pentru care se impune test COVID și carantină la sosirea în țară

← Close