Marile companii aeriene se pregătesc de transportarea vaccinului anti-covid-19

Oprea Andreea, 22 nov.. 2020

Vaccinul anti-covid-19 deja a fost dezvoltat de marile companii Pfizer și BioNTech, urmând ca acesta să fie distribuit după ce va primi aprobarea. Astfel, transportul dozelor de vaccin se va face cu ajutorul marilor companii aeriene, care se pregătesc deja de mult așteptatul demers. Se pare că această acțiune va aduce venturi considerabile pentru domeniul aviației.

Vaccinul anti-covid-19, transportat cu avionul

Distribuirea vaccinurilor anti-COVID va începe luna viitoare și se anunță un potențial uriaș pentru producătorii de camere frigorifice. Cea mai mare companie din lume care produce astfel de dispozitive nu mai face față comenzilor, deoarece vaccinul anti-covid-19 trebuie distribuit în condiții speciale ți este nevoie de mai multe frigidere.

Astfel, vaccinul de la BioNTech se transportă la – 75 de grade Celsius, iar cel produs de Moderna, la – 20 de grade. Producătorii de astfel de produse deja declară că producția lor a crescu semnificativ de când specialiștii au comunicat condițiile de distribuire a vaccinului.

“Producția noastră a crescut semnificativ în ultimele trei luni. În acest moment suntem la o creștere procentuală de trei cifre. După cum vă puteți imagina, cererea pentru aceste dispozitive a explodat în ultimele săptămâni.”, a declarat Peter Binder, directorul unui producător de frigidere speciale.

Transportatorii aerieni se declară însă pregătiți pentru cea mai amplă operațiune de livrare de produse farmaceutice din istoria recentă, mai ales că, în ultima perioadă, acest domeniu a fost foarte afectat din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat numeroase schimbări și a restricționat activitatea.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close