Incidente aviatice. Fulgere puternice au provocat panică la bord. 2 avioane au deviat de la rutele inițiale

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Două avioane Airbus A320-200 au fost nevoite să devieze de la rutele inițiale din cauza fulgerelor puternice. Cele două incidente aviatice au indus panică în rândul pasagerilor aflați la bordul aeronavelor.

Un zbor al companiei aeriene Air New Zealand, Airbus A320-200, înregistrat ZK-OAB, efectua zborul NZ-621 din Auckland către Queenstown (Noua Zeelandă). În timp ce se apropia de aeroportul din Queenstown echipajul a renunțat la traiectoria inițială.

O serie de fulgere puternice brăzdau cerul, spre surprinderea pasagerilor aflați la bord.

Pentru a evita orice fel de situație periculoasă, echipajul a deviat de la ruta inițială și a decis să aterizeze în Christchurch. Aeronava a reînceput să prindă altitudine și după aproximativ 40 de minute a aterizat în siguranță pe aeroportul din Christchurch.

Descopriți Oferta Specială: bilete de avion de la 7,99 euro pentru vacanța ta cu familia, în cele mai populare destinații europene.

Incidentul a avut loc în seara zilei de duminică, 20 mai.

Aeronava respectivă încă se află pe aeroportul din Christchurch.

Un alt zbor al companiei aeriene Air New Zealand, Airbus A320-200, a avut aceeași soartă.

Zborul NZ-605 al companiei Air New Zealand Airbus, înregistrat ZK-OXJ, efectua un zbor din Wellington către Queenstown (Noua Zeelandă). La apropierea de aeroportul din Queenstown echipajul a abandonat încercarea de a ateriza din cauza unei lovituri de fulger. Pilotul a decis să redirecționeze zborul către aeroportul din Christchurch. Aeronava a aterizat în siguranță după aproximativ 40 de minute. Ne putem imagina panica stârnită la bord din cauza condițiilor meteo primejdioase.

Cele două incidente aviatice au avut loc la aproximativ 10 minute distanță.

Vinei seara, 18 mai, un avion Boeing 737 s-a prăbușit în Cuba. Autorităţile cubaneze au decretat doliu naţional de două zile, începând de sâmbătă, după prăbuşirea unui avion de linie la Havana. Accidentul s-a soldat cu cel puţin 107 morţi, în circumstanţe încă neelucidate, informează BFMTV.

Aparatul Boeing 737-200 s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită vineri, în jurul orei prânzului, după ce tocmai decolase spre Holguin (estul Cubei). La bord  se aflau 110 persoane: 104 pasageri şi şase membri ai echipajului.

← Close