Incident în avion. Căpitanul a refuzat să zboare un cuplu cu un copil cu dizabilități

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

Decizie șocantă în cazul unui incident în avion, căpitanul a refuzat să decoleze din cauza unui cuplu care avea un copil cu dizabilități.

Un cuplu din India, împreună cu fetița lor cu dizabilități, a întâmpinat momente incredbile la bordul unei aeronave a companiei Singapore Airlines.

Cuplul urma să zboare din Phuket, Thailanda, către Singapore, când au fost anunțați că trebuie să coboare din avion înainte de decolare.

Căpitanul a refuzat să decoleze atâta timp cât copilul lor se afla la bord. Fetița în vârstă de 5 ani cântărea 8,5 kilograme și avea înălțimea unui copil de 1 an. Pilotul nu a fost de acord ca aceasta să zboare folosind o centură de siguranță pentru copii.

Incidentul a ajuns în presă după ce mama fetiței, Divya George, a postat povestea ei pe mediile de social media.

Citiți și Incident la bordul unui avion. 400 de pasageri blocați în avion, fără ventilație

Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook: “Zborul nostru care urma să decoleze la ora 7:35 dimineața, a fost întârziat cu o oră, pentru că pilotul a refuzat să zboare cu copilul meu cu nevoi speciale la bord. Vrea să ne dea jos din avion pentru că refuză să o ia”. Într-un altă postare a scris că ea și soțul său sunt “întristați dincolo de cuvinte”. Ea a afirmat, de asemenea, căpitanul a spus că nu este problema lui dacă copilul alunecă de pe scaun și se accidentează în timpul zborului.

Atitudinea căpitanului a fost total surprinzătoare și nu în sensul bun.

Divya a împărtășit și o imagine în care își ținea fiica în brațe și a scris:

“Solicitarea noastră de a folosi o centură de siguranță pentru copii a fost respinsă deoarece este vorba despre un copil cu scaunul ei propriu. Chiar dacă are 5 ani, ea cântărește 8,5 kg și are dimensiunea unui copi de 1 an. Căpitanul a invocat motive de siguranță pentru decizia sa. A adăugat că nu poate să ne lase să zburăm în timp ce o ținem în poală, cu o centură de siguranță pentru copii.”

Citiți și Incident aviatic Qantas. Un avion al companiei a intrat în cădere liberă

“A refuzat să iasă și să ne vorbească timp de o oră. Le-a transmis însoțitorilor de zbor să ne spună că am putea fie să fim coborâți din avion, fie să o lăsăm pe fiica noastră pe scaunul ei. În cele din urmă, când am vorbit cu el, menționând că ea poate aluneca de pe scaun și se poate răni, a spus: “atunci este problema companiei aeriene”.”

Cum ați fi reacționat dacă ați fi fost în locul părinților?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close