Categories: News

Incident aviatic: Un deces și 7 răniți în urma exploziei motorului unui avion de pasageri

O persoană a decedat și alte 7 au fost rănite în urma unui incident aviatic. O femeie a murit în urma exploziei motorului stâng al avionului companiei Southwest Airlines.

Motorul stâng al unui avion de pasageri a explodat, ceea ce a provocat panică în timpul zborului companiei Southwest Airlines.

Avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional din Philadephia. Pilotul a dus aeronava într-o zonă izolată pe pistă, unde pasagerii au fost debarcați.

Aeronava plecase din New York spre Dallas.

Motorul unui avion, care aparținea companiei Southwest Airlines, a cedat la o altitudine de circa 10.000 de metri. Avionul, care avea 149 de persoane la bord, s-a depresurizat.  Măştile de oxigen au coborât, iar pasagerii au fost cuprinși de panică. Aceștia au transmis celor dragi, pe reţelele de socializare, mesaje în care au scris că trăiau ultimele clipe din viaţă, informează Agerpres.

pasageri în avion cu măști de oxigen
Sursa: NY Daily News

Femeia care a decedat fusese grav rănită când a fost parţial trasă afară din avion.

Aceasta a fost smulsă în exterior după ce unul dintre geamuri a fost spulberat în urma depresurizării cabinei. Acesta informaţii au fost publicate pe conturile pasagerilor, citate de media americane.

Femeia a fost ţinută şi trasă înapoi în avion de ceilalţi pasageri.
“Suntem profund întristaţi să confirmăm că în urma acestui accident a rezultat un deces”, a notat compania Southwest Airlines într-un comunicat.

“Întreaga familie Southwest Airlines este devastată şi transmite cele mai profunde şi sincere condoleanţe clienţilor, angajaţilor, membrilor familiei şi celor dragi afectaţi de acest eveniment tragic. Am activat echipa de intervenţie de urgenţă şi am mobilizat toate resursele pentru a-i susţine pe cei afectaţi de această tragedie”, se mai arată în comunicatul companiei.

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter, preşedintele şi directorul executiv al Southwest Airlines, Gary Kelly, a confirmat decesul pasagerei “cu profundă tristeţe” şi a vorbit despre o “pierdere tragică”.
Preşedintele Consiliului Naţional de Securitate al Transporturilor, Robert Sumwalt, a confirmat la rândul său decesul, însă nu a oferit mai multe detalii despre acesta.

Şapte persoane au fost rănite în urma exploziei motorului stâng al avionului.

Acestea au fost tratate pentru răni minore, a precizat Sumwalt.

Aeronava Southwest Airlines a decolat de pe aeroportul LaGuardia din New York către Dallas, Texas. Problema tehnică a fost raportată la ora 11:13 (15:13 GMT). Avionul a aterizat 14 minute mai târziu, conform informaţiilor oficiale.

Pasagerii au declarat că au auzit o explozie după ce aeronava Boeing 737 a urcat până la circa 10.000 de metri altitudine.

Aceasta a fost urmată de o a doua explozie, iar cabina s-a depresurizat. Pasagerii au publicat fotografii cu ei pe reţelele de socializare, în timp ce se pregăteau de aterizarea de urgenţă.

A doua explozie ar fi putut fi sunetul geamului spulberat, a indicat unul dintre pasageri.

În fotografiile publicate pe reţeaua de socializare putem observa că motorul şi fuselajul sunt deteriorate şi unul dintre geamuri lipsește.

Comisarul departamentul de pompieri din Philadelphia, Adam Thiel, a indicat că în timp ce pasagerii ieşeau din avion pompierii au stropit aeronava cu spumă ignifugă pentru a preveni aprinderea combustibilului.

Consiliul Naţional de Securitate al Transporturilor a anunţat că va fi trimisă o echipă în Philadelphia pentru a investiga incidentul de la bordul aeronavei Southwest Airlines, precizează sursa citată.

Citiți și despre:

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

o zi ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o săptămână ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

2 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

3 săptămâni ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

o lună ago

Acest site folosește cookies.