Incident aviatic Lufthansa – vibrații suspecte ale motorului

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

Un avion Airbus A340-300 a fost implicat într-un incident aviatic Lufthansa. Aeronava a fost întoarsă din drum după mai bine de 2 ore de la decolare.

Un avion al companiei Lufthansa, marca Airbus A340-300, înregistrat D-AIGO realiza zborul LH-466 din Frankfurt/Main (Germania) către San Diego, California (SUA).

La bordul acestuia se aflau 265 de pasageri și 13 membrii ai echipajului. Aeronava a decolat de pe pista 25C a aeroportului principal din orașul Frankfurt.

Avionul se afla deasupra coastei Olandei, deplasându-se către Marea Nordului când echipajul de zbor a decis să se întoarcă. Avionul a descărcat combustibilul deasupra Mării Nordului și s-a reîntors în Frankfurt. Cauza acestor acțiuni au fost niște vibrații suspecte observate la unul dintre motoare.

Citiți și despre un alt incident aviatic care a avut loc în dimineața zilei de vineri, 18 mai, în România. O cursă a fost nevoită să se întoarcă de urgență pe aeroportul din Sibiu, la doar 30 de minute de la decolare.

Avionul a aterizat în siguranță înapoi pe aeroportul din Germania, pe pista 25C, la aproximativ 2 ore și 15 minute de la decolare.

O altă aeronavă, Airbus A330-300, înregistrată D-AIKI a preluat pasagerii pentru realizarea zborului. Avionul a aterizat în San Diego, California cu o întârziere de 5 ore.

Compania aeriană a raportat că echipajul a decis să se întoarcă la Frankfurt din cauza vibrațiilor unuia dintre cele patru motoare.

O inspecție a motorului după aterizare a arătat că motorul a ingerat mici păsări fără ca echipajul să devină conștient de acest lucru.

Toți pasagerii sunt teferi.

Acest incident aviatic a avut loc în decursul zilei de joi, 17 mai, relatează site-ul de specialitate aeroinside.com.

Săptămâna aceasta Lufthansa a lansat o gamă denumită Dream Collection pentru pasagerii care zboară pe distanțe mari. Descoperiți cum noua colecție de pături și perne Lufthansa vă va face călătoria pe distanțe lungi mai agreabilă.

← Close