Incident aviatic Lufthansa – vibrații suspecte ale motorului

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

Un avion Airbus A340-300 a fost implicat într-un incident aviatic Lufthansa. Aeronava a fost întoarsă din drum după mai bine de 2 ore de la decolare.

Un avion al companiei Lufthansa, marca Airbus A340-300, înregistrat D-AIGO realiza zborul LH-466 din Frankfurt/Main (Germania) către San Diego, California (SUA).

La bordul acestuia se aflau 265 de pasageri și 13 membrii ai echipajului. Aeronava a decolat de pe pista 25C a aeroportului principal din orașul Frankfurt.

Avionul se afla deasupra coastei Olandei, deplasându-se către Marea Nordului când echipajul de zbor a decis să se întoarcă. Avionul a descărcat combustibilul deasupra Mării Nordului și s-a reîntors în Frankfurt. Cauza acestor acțiuni au fost niște vibrații suspecte observate la unul dintre motoare.

Citiți și despre un alt incident aviatic care a avut loc în dimineața zilei de vineri, 18 mai, în România. O cursă a fost nevoită să se întoarcă de urgență pe aeroportul din Sibiu, la doar 30 de minute de la decolare.

Avionul a aterizat în siguranță înapoi pe aeroportul din Germania, pe pista 25C, la aproximativ 2 ore și 15 minute de la decolare.

O altă aeronavă, Airbus A330-300, înregistrată D-AIKI a preluat pasagerii pentru realizarea zborului. Avionul a aterizat în San Diego, California cu o întârziere de 5 ore.

Compania aeriană a raportat că echipajul a decis să se întoarcă la Frankfurt din cauza vibrațiilor unuia dintre cele patru motoare.

O inspecție a motorului după aterizare a arătat că motorul a ingerat mici păsări fără ca echipajul să devină conștient de acest lucru.

Toți pasagerii sunt teferi.

Acest incident aviatic a avut loc în decursul zilei de joi, 17 mai, relatează site-ul de specialitate aeroinside.com.

Săptămâna aceasta Lufthansa a lansat o gamă denumită Dream Collection pentru pasagerii care zboară pe distanțe mari. Descoperiți cum noua colecție de pături și perne Lufthansa vă va face călătoria pe distanțe lungi mai agreabilă.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close