Incident aviatic – o cursă s-a întors de urgență pe aeroport

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

Incident aviatic – o cursă a fost nevoită să se întoarcă de urgență pe aeroportul din Sibiu, la doar 30 de minute de la decolare.

O cursă aeriană s-a întors de urgenţă pe aeroportul din Sibiu, în această dimineață. Zborul a fost anulat.

La doar 30 de minute de la decolare, aeronava companiei aeriene low-cost Wizz Air, s-a întors din drum. Zborul decolase din Sibiu, cu destinația Dortmund și ulterior a fost anulat.

Aeronava decolase în jurul orei 07:00 în dimineața zilei de vineri, 18 mai. La scurt timp de la decolare a lovit o pasăre. Căpitanul a întors aeronava și a efectuat o aterizare de urgență. Toți pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Zborul a fost ulterior anulat. Reprezentanţii Aeroportului din Sibiu au declarat că vor fi stabilite soluţii pentru pasageri, în funcţie de posibilităţile operatorului.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Sibiu (AIS), zborul Sibiu – Dortmund, operat de Wizz Air, s-a întors după circa o jumătate de oră, pentru că a lovit o pasăre.

Tot în această săptămână 160 de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Bologna după ce aeronava companiei Wizz Air nu a mai apărut.

Angajaţii aeroportului le-au comunicat pasagerilor stupefiați că trebuie să se descurce pe cont propriu. Citiți mai multe detalii AICI.

După incidentul din această dimineață reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au făcut următoarea declarație:

“Zborul Sibiu – Dortmund W6 3773 a decolat de la Aeroportul Internaţional Sibiu astăzi (vineri – n.r.), la ora 07.15 oră locală, însă la scurt timp după decolare aeronava a lovit o pasăre, motiv pentru care pilotul, în baza procedurilor şi a competenţelor sale, a decis să se întoarcă pe aeroportul din Sibiu. Aeronava s-a reîntors în siguranţă pe aeroportul sibian şi a aterizat la ora locală 07.50.”

Pasagerii au fost debarcaţi, iar zborul anulat, urmând să fie stabilite soluţiile optime pentru rerutarea pasagerilor, în funcţie de posibilităţile operatorului aerian şi de preferinţe. Sursa: Mediafax.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close