GoPro se retrage de pe piața de vânzare a dronelor

În ciuda locului secund ocupat în segmentul de preț, GoPro se retrage de pe piața de vânzare a dronelor.

Deși fondatorul și CEO-ul GoPro, Nicholas Woodman, a redus drastic salariile, această măsură nu va fi suficientă pentru salvarea produsului Karma Drone. Decizia este îngrijorătoare pentru toți angajații implicați în procesul de producție. În cadrul companiei, la 30 septembrie 2017, s-a produs o reducere a forței de muncă la nivel mondial. Din 1.254 de angajați au rămas mai puțin de 1.000. Următorul pas a fost decizia GoPro de încetare a producției de drone.

GoPro se retrage de pe piața de vânzare a dronelor. Produsul intitulat Karma s-a situat pe poziția secundă a vânzărilor de drone anul trecut. Cu toate acestea GoPro se confruntă cu provocări majore pe o piață aeriană extrem de competitivă. Aceste informații reies din rezultatele preliminare ale trimestrului al patrulea.

Reprezentanții GoPro sunt de părere că mediul de reglementare ostil din Europa și Statele Unite va reduce probabil numărul de clienți în următorii ani.

Acești factori contribuie la un viitor instabil al vânzărilor de drone. Astfel compania GoPro nu va mai produce noi produse pe această nișă după momentul în care cele aflate în inventar se vor termina. GoPro va continua să ofere servicii și asistență clienților care au achiziționat deja drona numită Karma.

Woodman a vorbit despre această tranziție, într-o apariție pe canalul de televiziune american CNBC, în care a afirmat următoarele:

“Când am luat în considerare valoarea investiției în aceste produse comparată cu marjele de profit care sunt posibile, am ajuns la concluzia că nu va continua să fie o investiție de afaceri solidă pentru noi.”

Restructurarea activității GoPro va avea ca deficit o sumă totală estimată la o valoare între 23 până la 33 milioane de dolari.

Această sumă include cheltuielii de aproximativ 13 până la 18 milioane de dolari ca urmare a unei reduceri a forței de muncă. În mare parte, toate acestea sunt compensații și costuri conexe.

Ce părere aveți despre decizia GoPro? Credeți că piața dronelor va cunoaște o scădere drastică în vânzări în viitorul apropiat?

← Close