Forțe aeriene din România vor participa la evenimentul Balkan Spartan

Andrei Beldiman, 30 mai. 2018

Forţe aeriene din România alături de cele din Bulgaria, Italia şi Lituania vor participa la un exercițiu intitulat Balkan Spartan.

În perioada 30 mai – 8 iunie, pe teritoriul Bulgariei, va avea loc exerciţiul intitulat ‘C-27J European Spartan Exercise’ (Balkan Spartan).

Anunțul a fost făcut în decursul zilei de miercuri, 30 mai, de către Ministerul Apărării de la Sofia, transmite BTA și informează Agerpres.

La exerciţiu iau parte echipaje şi aeronave ale forţelor aeriene din România, Bulgaria, Italia și Lituania. De asemenea vor fi prezente echipaje ale Brigăzii a 68-a a Forţelor speciale bulgare, marinei militare bulgare şi echipe ale Academiei Medicale Militare de la Sofia.

Evenimentul este inclus în calendarul oficial al preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene.

Exerciţiul are ca scop creşterea interoperabilităţii forţelor aeriene bulgare în ce priveşte participarea la operaţiuni multinaţionale cu aliaţii.

Un alt scop este consolidarea pregătirii tactice şi de zbor a personalului pentru îndeplinirea unor misiuni de transport, precizează Ministerul Apărării de la Sofia.

Participanţii vor fi implicaţi în diferite misiuni de antrenament. De asemenea ei vor lua parte la zboruri la altitudine joasă şi extrem de joasă, paraşutări și aterizări tactice. Va avea loc și un schimb de experienţă în întreţinerea avioanelor C-27J de către personalul tehnic şi de la sol.

Descoperiți mitinguri aviatice și manifestări aeriene care vor avea loc pe aerodromurile țării de-a lungul sezonului de zbor 2018. Pregătiți-vă pentru cele mai interesante spectacole aeriene, airshow-uri și evenimente aviatice din România și Moldova. Printre acestea se numără BIAS 2018, Hangariada și Aeromania.

Citiți și despre Black Sea Defense & Aerospace, BSDA 2018, care a avut loc anul acesta la sediul Romaero, în Băneasa. BSDA 2018 este cel mai mare târg de profil din Europa de Est. În cadrul acestuia producătorii români din industria de apărare se vor bate cu giganţii mondiali din domeniu pentru contractele cu Ministerul Apărării Naţionale.

← Close