Categories: News

Flota Tarom se va mări cu 2 Boeing-uri 737-800

Flota Tarom se va mări prin achiziția a două aeronave Boeing 737-800.

Două aeronave YR-BGJ si YR-BGK au fost destinate la început companiei Pegasus Airlines. Acestea nu a fost preluate. Cele doua Boeing-uri 737-800 urmează să facă parte din flota Tarom în viitorul apropiat. Aceste două aeronave vor veni de la compania aeriană Malaysia Airlines.

Detaliile despre această achiziție sunt provenite din surse care doresc să rămână anonime. Cele două avioane au fost procurate de o divizie Boeing printr-un proces de buy-back de la Malaysia Airlines în schimbul unor 737 MAX.

Conform detaliilor furnizate de aceleași surse, avioanele se află în acest moment în statul Arizona, din Statele Unite ale Americii. Ele vor intra în posesia companiei Tarom în regim dry-lease pe cel putin 6 ani. În comparație, aeronavele YR-BGJ și YR-BGK au fost închiriate pe 10 ani fiecare. Dacă totul va decurge conform planului de achiziționare, cele două 737-800 ar urma să intre in flota Tarom începând cu luna mai. Aeronavele vor intra în serviciul comercial începând cu luna iunie.

S-a ajuns la concluzia că Tarom a plătit o scrisoare de intenție în valoare de 350.000 de dolari, suma nerambursabilă.

Compania aeriană națională, Tarom, are 23 de avioane în flota sa. Dintre acestea 10 sunt 737: -300 (4), -700 (4) si -800 (2).

9M-MSC (5 ani) și 9M-MSJ (4,5 ani) sunt cele două aeronave Boeing 737-800, de la compania aeriană Malaysia Airlines. Acestea urmează să intre în flota Tarom venind de la Boeing Capital Corporation. În cadrul fiecărei aeronave există 16 locuri în cadrul Business Class și 144 de locuri la clasa Economy. Cele două aeronave vor ajunge în țara noastră până la sfârșitul lunii sau, cel mai târziu, la începtul lunii viitoare. După cum am precizat și mai sus, cele două aeronave ar trebui să înceapă să fie folosite pentru zborurile comerciale începând cu luna mai.

Cele două aeronave 737NG ar putea fi botezate “Traian” și “Decebal”, după numele conducătorilor celor două popoare care au format neamul nostru.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

o săptămână ago

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

3 săptămâni ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

4 săptămâni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

4 săptămâni ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o lună ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

o lună ago

Acest site folosește cookies.