Flota Tarom se va mări cu 2 Boeing-uri 737-800

Andrei Beldiman, 26 apr.. 2018

Flota Tarom se va mări prin achiziția a două aeronave Boeing 737-800.

Două aeronave YR-BGJ si YR-BGK au fost destinate la început companiei Pegasus Airlines. Acestea nu a fost preluate. Cele doua Boeing-uri 737-800 urmează să facă parte din flota Tarom în viitorul apropiat. Aceste două aeronave vor veni de la compania aeriană Malaysia Airlines.

Detaliile despre această achiziție sunt provenite din surse care doresc să rămână anonime. Cele două avioane au fost procurate de o divizie Boeing printr-un proces de buy-back de la Malaysia Airlines în schimbul unor 737 MAX.

Conform detaliilor furnizate de aceleași surse, avioanele se află în acest moment în statul Arizona, din Statele Unite ale Americii. Ele vor intra în posesia companiei Tarom în regim dry-lease pe cel putin 6 ani. În comparație, aeronavele YR-BGJ și YR-BGK au fost închiriate pe 10 ani fiecare. Dacă totul va decurge conform planului de achiziționare, cele două 737-800 ar urma să intre in flota Tarom începând cu luna mai. Aeronavele vor intra în serviciul comercial începând cu luna iunie.

S-a ajuns la concluzia că Tarom a plătit o scrisoare de intenție în valoare de 350.000 de dolari, suma nerambursabilă.

Compania aeriană națională, Tarom, are 23 de avioane în flota sa. Dintre acestea 10 sunt 737: -300 (4), -700 (4) si -800 (2).

9M-MSC (5 ani) și 9M-MSJ (4,5 ani) sunt cele două aeronave Boeing 737-800, de la compania aeriană Malaysia Airlines. Acestea urmează să intre în flota Tarom venind de la Boeing Capital Corporation. În cadrul fiecărei aeronave există 16 locuri în cadrul Business Class și 144 de locuri la clasa Economy. Cele două aeronave vor ajunge în țara noastră până la sfârșitul lunii sau, cel mai târziu, la începtul lunii viitoare. După cum am precizat și mai sus, cele două aeronave ar trebui să înceapă să fie folosite pentru zborurile comerciale începând cu luna mai.

Cele două aeronave 737NG ar putea fi botezate “Traian” și “Decebal”, după numele conducătorilor celor două popoare care au format neamul nostru.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close