Expansiunea companiei AirBaltic continuă cu o comandă către firma Bombardier

Andrei Beldiman, 29 mai. 2018

AirBaltic și Bombardier Commercial Aircraft au anunțat că părțile au încheiat un contract de cumpărare-vânzare pentru 30 de aeronave Bombardier CS300.

Acordul semnat de AirBaltic și Bombardier include, de asemenea, achiziționarea pe viitor a 30 de aeronave de același tip.

Această comandă o completează pe cea deja existentă de 20 de aeronave CS300. Reprezintă coloana vertebrală a noului plan de afaceri al companiei airBaltic, Destination 2025. Acesta se bazează pe progresul planului de afaceri actual al companiei aeriene, Horizon 2021. Acesta a pus bazele unei viitoare expansiuni.

„Ca părinte adoptiv al Seriei C, am luat o decizie în perspectivă cu privire la tehnologia avansată pentru a sprijini planul nostru de revigorare care conduce la o rentabilitate durabilă, iar astăzi beneficiem de cele mai eficiente, din punct de vedere a consumului de combustibil, aeronave de mici dimensiuni. Cu planuri de economie a combustibilului, demonstrate de peste 22%, aeronavele joacă un rol vital în menținerea costurilor de operare la un nivel scăzut. În 2017, am experimentat o creștere remarcabilă și am arătat lumii capacitățile și confortul unic al acestei aeronave inovatoare.”

Citiți și despre noile business jet-uri Global 5500 si Global 6500 Bombardier.

„Am dus la capăt cu succes strategia noastră de modernizare a flotei. Suntem încântați să creștem în continuare flota noastră cu până la 80 de aeronave CS300. Vom elimina treptat celelalte tipuri de aeronave în următorii trei ani”, a declarat Martin Gauss, director executiv al airBaltic.

Noul plan de afaceri, Destination 2025, se bazează pe extinderea rutelor din toate cele trei țări baltice – Letonia, Estonia și Lituania, acoperind în esență principalele orașe europene.

Strategia prevede, de asemenea, că AirBaltic va realiza o creștere semnificativă a numărului de pasageri și a veniturilor sale până în 2025.

Cele mai de succes companii aeriene din Europa operează o flotă uniformă de dimensiuni mai mari. Aceasta este susținută de operațiuni eficiente din punct de vedere al costurilor. AirBaltic va avea astfel toate componentele pentru a asigura un viitor stabil al companiei.

Citiți și despre Boeing a primit aprobarea pentru un nou tip de aripi care se pliază.

Livrările aferente acestei noi comenzi sunt programate să înceapă în al patrulea trimestru din 2019.

Directorul executiv al AirBaltic, Martins Gauss, ministrul Transporturilor al Republicii Letonia, Uldis Augulis și președintele Bombardier Commercial Aircraft, Fred Cromer, au semnat noul acord.

Înainte de această comandă, airBaltic comandase 20 de aeronave CS300.

În prezent, compania aeriană efectuează zboruri cu 8 aeronave CS300. Este așteptată o nouă livrare de 12 noi aeronave de același tip, până în 2019.

Pe baza prețului de listă a aeronavei CS300, noua comandă este evaluată la aproximativ 2,9 miliarde dolari.

Această sumă ar crește până la aproape 5,9 miliarde de dolari dacă ar fi exercitate toate cele 30 de drepturi de cumpărare.

← Close