VIDEO. Boeing a primit aprobarea pentru un nou tip de aripi care se pliază

Andrei Beldiman, 26 mai. 2018

Compania Boeing a primit aprobarea Adminsitrației Federale de Aviație pentru construirea noilor aripi pentru avioanele de tip 777X. Noile aripi au vârfuri care se pliază.

Boeing a primit, săptămâna aceasta, aprobarea Administrației Federale de Aviație pentru noile vârfuri pliabile ale avioanelor.

Acestea vor permite avioanele să se oprească la porțile aeroportului. Astfel până și aeronavele de tip 777X vor putea să se apropie mai mult de terminalele de pe aeroporturi.

Citiți și despre primul Boeing 737-800 Next Generation care se pregătește să intre în flota Tarom.

Aripile lui 777X sunt atât de inedite încât autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii au fost nevoite să elaboreze noi standarde pentru ele. Administrația Federală de Aviație și-a dat în cele din urmă “OK”-ul.

Urmăriți videoclipul de mai jos în care este prezentat noul tip de aripi pliabile.

Agenția a fost preocupată de faptul că vârfurile ar putea provoca probleme legate de siguranță – au survenit unele accidente de avion, după ce piloții nu au securizat aripile înainte de decolare.

Administrația Federală de Aviație a solicitat companiei Boeing să aibă mai multe sisteme de avertizare pentru a se asigura că piloții nu vor încerca o decolare înainte ca vârfurile să fie setate în poziția corectă.

Citește și despre Lufthansa Group a comandat 16 aeronave Airbus și Boeing.

De asemenea Administrația Federală de Aviație a cerut asigurări că nu există nici un fel în care vârfurile să se rotească în timpul zborului și că aripile vor putea să facă față vântului puternic de până la 75 de mile pe oră, în timp ce aeronavele se află la sol.

Decizia Adminsitrației Federale de Aviație apropie aeronavele 777X de o realitate în care acestea vor fi folosite ca avioane comerciale. Acest lucru se întâmplă la patru ani și jumătate de la anunțarea noului model de avion.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close