Eurostar va deschide ruta Londra Amsterdam în această primăvară

Eurostar va deschide în această primăvară ruta Londra Amsterdam. Compania feroviară a anunțat că prețul unui drum, pe un segment, va începe de la 48 de dolari.

Sursa: Economic Zoom

Începând cu 4 aprilie, pasagerii care aleg să călătorească între cele două capitale europene, vor străbate distanța în 3 ore și 41 de minute. Plecarea din Londra se va efectua din gara St. Pancras International. Sosirea va avea loc în Gara Centrală din Amsterdam. Viteza medie a trenului este preconizată a fi de aproximativ 186km pe oră.

Trenurile între Marea Britanie și Olanda vor pleca de două ori pe zi din Londra, la ora 08:31 și la 17:31. Călătoria nu va avea nici o oprite până în Bruxelles, Belgia, timp de o oră și 48 de minute. Astfel va fi mai rapidă cu 17 minute decât călătoria actuală. De asemenea va exista o oprire în Rotterdam.

Prețul pentru un bilet pe ruta Londra Amsterdam va începe de la £35 ($48). Biletele pot fi achiziționate începând cu 20 februarie.

Compania Eurostar speră să stârnească competiția cu liniile aeriene EasyJet și RyanAir, care oferă zboruri ieftine pe ruta Londra Amsterdam. De asemenea compania a afirmat că un număr de 4 milioane de pasageri obișnuiesc să zboare între cele două capitale în fiecare an.

Sursa: Dezeen

Eurostar a lansat ruta Londra Paris în 1994. În ultimii 23 de ani, numărul de călători între Londra și Paris s-a dublat. Aceștia aleg din ce în ce mai mult să călătorească cu trenul, în loc de avion. Olanda a crescut în popularitate, fiind un nod de afaceri și de turism important. Potențialul pentru noul serviciu Eurostar și pentru această piață, în general, este semnificativ.

Cu toate acestea există o singură adăugare de făcut. Călătorii din Amsterdam către Londra vor fi nevoiți să schimbe trenurile în Bruxelles, să treacă prin zonele de securitate și de verificare a pașapoartelor. Acest lucru este cauzat de negocierile continue între Marea Britanie și Olanda vis a vis de controlul pașapoartelor făcut de autoritățile olandeze înainte de plecare.

Sursa: TripSavvy

Eurostar speră să ajungă la un acord până la finele anului 2019, astfel pasagerii să poată circula pe această rută fără opriri.

Veți alege ruta Londra Amsterdam? Ce părere aveți despre acest nou serviciu?

← Close