Categories: News

EasyJet şi Ryanair iau măsuri pentru a zbura în Europa continentală, după Brexit

EasyJet şi Ryanair au decis să-și consolideze baza de investitori în Europa continentală. Companiile aeriene caută să-și protejeze dreptul de a zbura în această regiune și după Brexit.

Cele două companii aeriene îi curtează pe investitorii din Uniunea Europeană pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectele Brexitului.

Ele au decis să îşi consolideze baza de investitori în Europa continentală în ideea de a a-şi proteja dreptul de a zbura în această regiune chiar şi după Brexit, informează Bloomberg.

EasyJet urmează să organizeze întâlniri cu investitori în Franţa şi Germania în cursul acestei săptămâni în încercarea de a creşte proporţia de acţiuni deţinută de investitorii din Uniunea Europeană după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar. Separat, Ryanair, a anunţat luni că va elimina drepturile de vot ale investitorilor non-UE în eventualitatea unui aşa-numit Brexit dur. Ryanair este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa,

Citiți și despre oferta specială Ryanair: bilete de avion de la 7,99 euro pentru vacanța ta de familie.

La mai puţin de un an înainte de data la care Marea Britanie ar urma să iasă din UE, termenii viitoarei relaţii dintre Marea Britanie şi UE sunt neclari. Progresul lent al discuţiilor a forţat companiile aeriene cu legături puternice cu Marea Britanie să îşi facă planuri de rezervă.

Potrivit legilor comunitare companiile aeriene trebuie să fie controlate în proporţie de peste 50% de persoane fizice şi instituţii cu sediul în statele membre pentru a putea avea o licenţă de operare în blocul comunitar.

“Ai crede că bunul simţ va prevala. Însă, până acum, discuţiile nu au fost caracterizate prin foarte mult bun simţ”, a declarat directorul Ryanair, Michael O’Leary.

Ryanair nu va îndeplini criteriile UE după Brexit pentru că 20% din acţionarii săi sunt din Marea Britanie. În plus, un mare număr de investitori americani deţin American depositary receipts. În cazul, EasyJet proporţia de acţiuni deţinute de investitori din UE va fi de aproape 49% după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar.

Citiți și despre documente false descoperite pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

IAG SA, firma mamă a companiei aeriene British Airways, ar putea să se confrunte cu probleme similare. 20% din acţiunile sale sunt deţinute de Qatar Airways, companie cu sediul în afara UE. Cu toate acestea directorul general Willie Walsh a dezminţit posibilitatea ca Brexitul să afecteze structura grupului. Acesta are cartierul general în apropiere de aeroportul Heathrow din Londra dar este înregistrat în Madrid.

EasyJet a înfiinţat deja o companie cu o bază şi autorizaţia de operare în Austria. Acest pas va ajuta compania să poată zbura între statele membre UE şi după Brexit. La rândul său, Ryanair a anunţat că ar putea achiziţiona o autorizaţie separată în Marea Britanie pentru a-şi putea păstra rutele interne din Marea Britanie. IAG SA, firma mamă a companiei aeriene British Airways, are licenţele necesare pentru a zbura în Marea Britanie, Spania şi Irlanda.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

o zi ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o săptămână ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

2 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

3 săptămâni ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

o lună ago

Acest site folosește cookies.