Directorul TAROM anunță rute noi – „Dorim să reconectăm vestul țării cu Chişinău şi Constanţa;New York şi Beijing în curând

Air24, 25 mart.. 2018

Directorul TAROM, despre lansarea de noi rute: „Dorim să reconectăm vestul ţării cu Chişinău şi Constanţa;New York şi Beijing, în perspectivă”

Operatorul aerian naţional TAROM are în plan să reconecteze vestul României de Chişinău, dar şi de Constanţa, iar pe plan extern sunt perspective pentru lansarea zborurilor către New York şi Beijing, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Wolff Werner – Wilhelm.

„Pe plan intern dorim să reconectăm vestul ţării de Chişinău, dorim să reconectăm şi Constanţa de vestul ţării pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ajunge la mare în condiţii normale”, a spus şeful TAROM.

Întrebat dacă sunt şanse să se deschidă rute către New York şi Beijing, aşa cum s-a afirmat în ultimul timp şi cum este menţionat în programul de guvernare, Wolff Werner – Wilhelm a răspuns: „Se lucrează la acestea”.

„Este în perspectivă”, a adăugat el.

Revenind la subiectul deschiderii de noi rute, Wolff Werner – Wilhelm a precizat, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Iaşi, pentru marcarea inaugurării rutei Iaşi-Timişoara, că zborurile pe care compania le are în vedere sunt Constanţa – Timişoara, poate chiar şi Constanţa – Oradea, precum şi Iaşi – Cluj.

„Vrem să legăm Constanţa de vestul ţării, deci Constanţa – Timişoara poate chiar şi Oradea, pentru că începe şi sezonul estival. De asemenea, Chişinăul vrem să îl legăm de Timişoara şi există un plan pe care l-am rediscutat şi astăzi cu directoarea comercială. Iaşi – Cluj va fi următoarea variantă, pentru că după ce primim aeronavele (noi – n. r.) vrem să luăm iarăşi în calcul această variantă. (Lansarea acestui zbor – n. r.) va fi anul acesta, dar probabil în sezonul de iarnă”, a afirmat oficialul TAROM.

Zborul Iaşi – Cluj va fi operat tot cu aeronave tip ATR.

Întrebat dacă TAROM va renunţa la unele curse, directorul general a infirmat.

„Nu. Deschidem curse noi”, a subliniat acesta.

În altă ordine de idei, directorul general al TAROM a admis că zilnic, în medie, o aeronavă, maxim două, se află la sol pentru mentenanţă şi diverse reparaţii capitale.

Potrivit noului Program de guvernare 2018 – 2020, publicat la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM prin achiziţionarea în leasing a unui număr de 27 de aeronave moderne şi deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia se află printre măsurile menite a repune compania în elita „ambasadorilor României”.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

← Close