Cutremur în Japonia. Peste 200 de răniți, 3 persoane și-au pierdut viața

Andrei Beldiman, 18 iun.. 2018

Un cutremur în Japonia, cu magnitudinea de 6,1 a avut loc în timpul dimineații de luni, 18 iunie. Trei persoane și-au pierdut viața, iar peste 200 au fost rănite.

Seismul cu magnitudinea 6,1 care a zguduit luni dimineaţa Osaka. Aceasta este cea de-a doua metropolă ca mărime din Japonia. 3 persoane și-au pierdut viața. 200 de persoane au fost rănite. Activitatea fabricilor dintr-o importantă zonă industrială a fost întreruptă şi mai multor conducte de apă au fost avariate. Informațiile provin de la autorităţi şi de la postul de televiziune NHK, informează Reuters, conform Agerpres.

Nu există riscul de tsunami, au informat autorităţile nipone.

Premierul Shinzo Abe a declarat că autorităţile evaluează pagubele şi că prioritatea este siguranţa locuitorilor.

Imaginile transmise de televiziuni au arătat mai multe conducte de apă avariate şi un incendiu izbucnit într-o locuinţă. Seismul s-a produs înainte de ora 8 a.m. (23:00 GMT duminică) când locuitorii se îndreptau spre muncă.

Citiți și Număr record de arme confiscate pe un aeroport din America

Epicentrul seismului a fost localizat la nordul oraşului Osaka, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze care a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,1 după ce iniţial o stabilise la 5,9.

Cutremurul a afectat o importantă zonă industrială din centrul Japoniei. Compania Panasonic a anunţat că a sistat producţia la două dintre fabricile sale. Una produce corpuri de iluminat, iar cealaltă proiectoare. Daihatsu Motor Co, filială a Toyota Motor Corp, a suspendat producţia în Osaka şi Kyoto până la evaluare pagubelor.

Potrivit presei japoneze, un bărbat de 80 de ani şi o fetiţă de nouă ani și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui zid. Un alt bărbat de circa 80 de ani a fost lovit de o bibliotecă și a trecut în neființă.

Prefectura Osaka, care include oraşul şi zona limitrofă, are o populaţie de 8,8 milioane de locuitori.

Nu au fost detectate avarii la centralele nucleare.

Centralele nucleare de la Mihama, Takahama şi Ohi din nordul Osaka nu au suferit avarii, potrivit companiei Kansai Electric Power.

Peste 170.000 de locuinţe din Osaka aşi prefectura învecinată Hyogo au rămas temporar fără electricitate, care a devenit din nou funcţională după două ore, potrivit aceleiaşi companii.

Citiți și Avion incendiat de protestatari în Papua Noua Guinee

Sharp Corp a declarat că fabricile sale din regiune funcţionează normal. O unitate de producţie în parteneriat cu Hon Hai Precision Industry a sistat producţia din motive de siguranţă. Producţia Honda Motor Co. din Suzuka, aflată în prefectura învecinată Mie, a fost oprită pentru verificări. Ulterior nu au fost identificate probleme, iar activitatea a revenit la normal.

Un cutremur de 9 grade a lovit nord-estul Japoniei la 11 martie 2011 provocând un tsunami devastator care a ucis circa 18.000 de persoane. A provocat cel mai mare dezastru nuclear din ultimul sfert de secol la centrala electrică atomică Fukushima Daiichi.

← Close