Companiile aeriene din Australia au cele mai ieftine tarife

Andrei Beldiman, 02 iun.. 2018

Companiile aeriene din Australia au fost clasate pe primul loc în topul celor mai ieftine bilete de avion din lume(cost pe kilometru).

Rome2rio este o companie de căutare a călătoriilor din toată lumea, cu sediul în Melbourne. Aceasta scanează 750.000 de rute pentru servicii de transport aerian, feroviar, cu autocarul și feribotul de la 4.800 de operatori.

Aceasta a constatat că Tigerair a fost compania aeriană cu cele mai ieftine bilete de avion din lume. Pe locul al 2-lea se situează compania aeriană Jetstar.

Tariful mediu perceput de Tigerair era de doar 0,06 USD / km, în timp ce pentru Jetstar era de 0,09 USD, iar pentru Virgin Australia și Qantas 0,11 USD / km.

Grupul Air Asia este reprezentat și de Air Asia X, care are al doilea cel mai ieftin tarif, cu 0,07 USD / km și Indonezia AirAsia 0,08 USD / km.

Citiți și despre Japan Airlines va lansa o nouă companie aeriană low-cost.

Compania Rome2rio a afirmat că a realizat topul având la bază prețul biletele de avion pentru clasa economică afișate în ianuarie și februarie 2018.

Rome2rio a afirmat că rezultate care au ieșit în evidență au fost obținute de compania Scoot, din Singapore. Aceasta “nu mai este una dintre cei mai ieftini transportatori, scăzând dramatic în clasamentul nostru internațional de pe primul loc, în 2016, pe locul 31, în 2018”.

Costul mediu al biletelor de la Scoot a crescut de la 0,07 USD la 0,12 USD în ultimii doi ani.

Citiți și despre falimentul NextJet: compania aeriană suspendă toate operațiunile.

Cu toate acestea, subliniază că “acest lucru se poate datora parteneriatului Tiger / Scoot în 2017 și separării mărcii Tiger din Australia”

Alte companii aeriene care au oferit cele mai mici tarife au fost Qatar și Etihad de la 0,10 USD / km și Emirates ușor mai scumpe la 0,11 USD / km.

În contrast, companiile aeriene cele mai scumpe au fost în Nepal, unde Yeti Airlines a plătit 1.08 USD / km și Buddha Air 1.18 USD.

Aceste tarife reflectă distanțele foarte scurte, aeronavele mici și condițiile de zbor.

Sondajul evidențiază costul foarte ridicat al zborurilor de scurtă durată.

← Close