Faliment NextJet. Compania aeriană suspendă toate operațiunile

Andrei Beldiman, 17 mai. 2018

Compania suedeză low-cost a anunțat că va suspenda toate zborurile. Faliment NextJet – decizia nefericită a fost făcută publică miercuri, 16 mai.

NextJet a anunțat că va intra în faliment. Toate zborurile companiei au rămas la sol.

Potrivit unei declarații făcute pe 16 mai, CEO-ul Magnus Ivarsson a declarat că regretă profund situația financiară în care a ajuns compania pe care o conduce. Aceasta a dus, în cele din urmă, la decizia consiliului de a declara falimentul.

Citiți și despre companiile aeriene care nu au avut niciodată un accident de avion.

“Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a găsi o soluție, dar, din nefericire, nu am reușit”, a spus el. “Ce se întâmplă acum este faptul că va fi numit un lichidator care va decide apoi viitorul companiei”.

Această mișcare va avea un impact semnificativ asupra pieței suedeze regionale în care mai multe aeroporturi au rămas fără zboruri de pasageri programate.

Decizia companiei de a intra în faliment va afecta aeroporturile din Arvidsjaur, Gällivare, Hemavan, Kramfors-Sollefte, Lycksele și Vilhelmina, precum și Pori din Finlanda.

Amintim că Agenția Suedeză pentru Transporturi (Transportstyrelsen) a limitat valabilitatea Licenței de Operator a companiei NextJet în luna august a anului trecut. Aceasta era preocupată de capacitatea companiei aeriene de a-și îndeplini angajamentele reale și potențiale în perioada următoare, de douăsprezece luni. Operatorul de transport a fost în măsură să îndeplinească un termen limită în noiembrie numai după ce acționarii săi s-au mutat pentru a-și susține finanțele.

Au fost desemnate cele mai valoroase companii aeriene din lume.

În prezent, NextJet a operat o flotă internă de patru ATP-uri BAe, trei Saab 340A și șase 340Bs Saab, în ​​timp ce capacitatea de închiriere a constat într-un ATR42-300 (QC) provenit din DOT – Danu oro transportas și două CRJ-200 provenite de la Voyageur Airways.

NextJet a fost cea mai mare companie aeriană regională din Suedia. Compania avea sediul în Frösundavik, în municipiul Solna, la nord de Stockholm.

← Close