Companiile aeriene americane refuză să transporte copiii imigranților separați de părinți

Andrei Beldiman, 21 iun.. 2018

Deciziile președintelui Donald Trump au creat o nouă dispută aprinsă. Companiile aeriene americane au refuzat să transporte copiii imigranți care au fost separați de părinți.

Companiile aeriene American, Frontier, Southwest și United s-au opus deciziei guvernului american.

Fiecare dintre ele au refuzat miercuri, 20 iunie, să zboare copiii imigranți separați de părinți de guvernul federal. Președintele Trump a ordonat separările ca parte a politicii sale de „toleranță zero” pentru trecerea frontierelor fără acte.

Toate cele patru companii aeriene au declarat că nu au nici o dovadă conform căreia au transportat copiii de când ordonanța a intrat în vigoare. Fiecare dintre ele a afirmat că noile reguli contravin obiectivelor de a conecta oamenii.

Citiți și VIDEO. Modul în care sunt forțați pasagerii să coboare este surprinzător

„Pe baza îngrijorărilor serioase cu privire la această politică și a modului în care se află într-un conflict profund cu valorile companiei noastre, am contactat oficialii federali pentru a-i informa că nu ar trebui să transporte copiii imigranți, care au fost separați de părinții lor, la bordul aeronavele United” a declarat CEO-ul companiei, Oscar Munoz. „Această tactică și impactul ei asupra a mii de copii se află într-un conflict profund cu această misiune și nu vrem să facem parte din ea”.

Compania aeriană American a emis o declarație conform căreia politica de separare nu este aliniată cu valorile companiei.

„Nu avem dorința de a fi asociată cu separarea familiilor sau, mai rău, de a profita de ea”, se arată în declarație. „Avem orice așteptare ca guvernul să se conformeze cererii noastre și le mulțumim pentru că au făcut acest lucru”.

Citiți și Captură șocantă pe aeroport. Zeci de tarantule descoperite într-un bagaj

Frontier și-a exprimat opoziția față de transportul copiilor imigranți, separați de părinți, într-o postare pe Twitter.

„Frontier se mândrește cu faptul că este o companie aeriană pentru familii și nu vom permite cu bună știință ca zborurile noastre să fie folosite pentru a transporta copii imigranți departe de familiile lor”, a spus compania aeriană în tweet. „În acest moment, nu suntem conștienți dacă Frontier a fost folosită în acest scop.”

Reprezentanții Homeland Security critică decizia companiilor aeriene americane.

Tyler Houlton, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă (Homeland Security), a numit deciziile companiilor aeriene Amercian, United și Frontier, „nefericite”.

Președintele Trump a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Casa Albă cu parlamentarii, că speră ca o hotărâre executivă care va pune capăt separărilor familiilor la frontieră va fi urmată de legislație. După întâlnire, el a semnat ordinul conform căruia familiile de imigranți vor fi păstrate împreună în măsura în care legea și finanțarea le permite.

După ce Trump a semnat ordinul, compania aeriană Southwest a emis o declarație spunând că „nu dorește să se implice în procesul de separare a copiilor de părinții lor”.

„Prin urmare, apelăm la oricine face acest tip de decizii de călătorie să nu utilizeze Southwest Airlines.”

Delta Air Lines a emis o declarație după ce ordinul a fost semnat, numind separările de familie „descurajatoare”, dar fără a detalia poziția transportatorului în ceea ce privește transportul copiilor separați de părinți.

← Close