Carantină obligatorie pentru românii care vor să meargă în Italia

Aștefănoaiei Cristiana, 12 apr.. 2021

Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Autoritățile din Italia vor impune carantina obligatorie de cinci zile pentru persoanele care sosesc în țară din alte state UE.

Este vorba inclusiv călătorii care revin, vor fi nevoite să stea în carantină obligatorie timp de cinci zile. Anunțul a fost făcut marţi de surse din Ministerul Sănătăţii italian, conform Reuters.

Orice persoană care provine din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test COVID înaintea plecării și să respecte o carantină de cinci zile. La finalul acestei perioade, va trebui făcut un nou test COVID. Această măsură era deja în vigoare pentru cetățenii din afara UE ajunși în Italia, transmite Agerpres.

Restricțiile se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc în țară, inclusiv cetăţenilor italieni, a spus un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Nu se cunoaște, încă, data exactă de intrare în vigoare a acestei noi restricţii. Se presupune că va fi implementată înainte de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, deoarece în mod tradiţional este o perioadă în care mulți turişti străini călătoresc în Italia, conform Digi24.

Există deja restricţii severe în Italia pentru a limita răspândirea coronavirusului, precum închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia.

Restricții și în alte țări europene

Majoritatea țărilor europene au apelat la interdicții de circulație pe timpul nopții pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

În țări precum Austria, Ungaria, Slovacia, Albania și Portugalia restricțiile încep la ora 20. În Spania, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg și Cipru interdicția de circulație pe timp de noapte începe la ora 23. În Scoția și Anglia interdicția este totală, fiind zonele unde au fost aplicate cele mai severe măsuri, similar cu Grecia.

În Turcia, restricțiile se aplică de la ora 21:00 și se termină la ora 05:00. Există și un sistem pe grupe de vârstă. Persoanele de peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul în intervalul orar 10:13, iar cei de peste 20 de ani între ora 13:00 și ora 16:00.

← Close