Călătorii gratuite în Europa pentru 15.000 de tineri

Andrei Beldiman, 06 iun.. 2018

15.000 de tineri vor beneficia de călătorii gratuite în Europa, printr-un program lansat de către Uniunea Europeană.

Iniţiativa UE a fost aprobată în luna martie, când braţul executiv al structurii europene a aprobat un buget de 12 milioane de euro pentru acest proiect.

În această vară aproximativ 15.000 de tineri europeni vor beneficia de bilete gratuite de tren pentru a călători în cadrul Uniunii Europene, potrivit Deutsche Welle.

Programul DiscoverEU și-a propus să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai facil la schimburile culturale.

Tinerilor din România le vor reveni 750 de bilete, dar trebuie să îndeplinească niște condiții.

Tinerii care până la 1 iulie vor împlini 18 ani ar putea călători prin state UE prin Programul DiscoverEU.

Citiți și despre cum puteți călători în Canada fără viză.

Pe 3 mai a fost lansat programul prin care acordă premise de călătorie Interrail tinerilor europeni. Iniţiativa a fost gândită pentru a contura asumarea identităţii europene în rândul tinerilor prin intermediul călătoriilor.

Aproximativ 30.000 de tineri din UE care ating anul acesta vârsta de 18 ani vor fi eligibili pentru premise de călătorie valabile 30 de zile cu ajutorul cărora pot călători în patru ţări europene fără niciun cost.

Proiectul DiscoverEU acoperă doar costurile de călătorie. Tinerii vor plăti pentru cazare, mâncare şi alte cheltuieli.

Ideea a fost propusă de liderul partidului EPP, Manfred Weber. Acesta a introdus iniţiativa în Parlamentul European.

DLocurile sunt limitate, 15.000, astfel tinerii europeni trebuie să se înregistrezecu ajutorul unei aplicaţii pe site-ul UE pentru a-şi câştiga permisul de călătorie. Cei interesaţi trebuie să aplice în luna iunie într-un interval de două săptămâni care va fi anunţat de structura europeană.

Citiți și despre noile trenuri care vor fi introduse pe ruta România – Ungaria.

Aplicanţii vor fi nevoiţi să completeze un chestionar referitor la moşternirea şi cultura europeană. În funcţie de acele răspunsuri au şansa de a câştiga unul dintre cele 15.000 de bilete.

Cei care vor fi selectaţi, trebuie să îşi utilizeze permisul între iulie şi septembrie 2018. Tichetele vor fi distribuite prin programul Interrail.

Această măsură este „o acţiune de pregătire” legată de propunerea Uniunii Europene de a acorda legitimaţii Interrail gratuite pentru fiecare tânăr din Europa care împlineşte 18 ani.

Potrivit execuţiei bugetare, iniţitativa ţinteşte să „le ofere tinerilor europeni oportunitatea de a explora Europa, dar şi de a se conecta mai bine cu identitatea europeană pentru a înţelege valorile de bază ale Uniunii Europene”.

Există deja multe programe mari de schimb de experienţă. Proiectul Interrail va include tineri care nu sunt eligibili pentru acele programe.

Sursa: zf.ro.

← Close