Boeing 737-8 MAX aterizează de urgență din cauza unei probleme la motor. Avioanele Boeing 737 abia reveniseră în uz

Aștefănoaiei Cristiana, 26 dec.. 2020

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada a aterizat de urgență după ce a fost depistată o problemă la motor. Aeronavă efetua un zbor între Arizona şi Montreal și avea la bord 3 membri ai echipajului.  Boeing 737-8 MAX a aterizat de urgență la  Tucson.

“Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal şi se află în continuare la sol”, transmite Air Canada. Avionul  Boeing 737-8 MAX  făcea “zbor de poziţionare” fără pasageri.

Boeing 737-8 MAX aterizează de urgență  la scurt timp după ce au primit aprobarea pentru a zbura din nou 

Imediat după decolare, piloţii aparatului “au primit o indicaţie motor şi, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situaţie, au luat decizia de a opri un motor”, a explicat Air Canada într-un e-mail. Informația a fost confirmată de site-ul belgian de specialitate aviation.be.   Se pare că defecțiunea a fost reprezentată de o scădere a presiunii hidraulice în motorul stâng.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcţioneze cu un singur motor şi echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operaţiuni”, a adăugat Air Canada.

Guvernul canadian tocmai ce anunțase la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX. Acestea au fost blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care şi-au pierdut viaţa 346 de persoane.

Totuși, Boeing nu primise primit încă autorizaţia de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

Și Statele Unite ale Americii auterizaseră  avioanele Boeing 737 MAX să zboare din nou, încă din luna noiembrie.  

Citește și: 737 MAX zboară din nou. Angajări piloți: Boeing Co angajează 160 de piloţi

În urmă cu o săptămânp compania braziliană Gol fusese  prima din lume care a pus din nou în serviciu Boeing 737 MAX pe un zbor cu pasageri fără probleme între Sao Paulo şi Porto Alegre.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close