Boeing 737-8 MAX aterizează de urgență din cauza unei probleme la motor. Avioanele Boeing 737 abia reveniseră în uz

Aștefănoaiei Cristiana, 26 dec.. 2020

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada a aterizat de urgență după ce a fost depistată o problemă la motor. Aeronavă efetua un zbor între Arizona şi Montreal și avea la bord 3 membri ai echipajului.  Boeing 737-8 MAX a aterizat de urgență la  Tucson.

“Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal şi se află în continuare la sol”, transmite Air Canada. Avionul  Boeing 737-8 MAX  făcea “zbor de poziţionare” fără pasageri.

Boeing 737-8 MAX aterizează de urgență  la scurt timp după ce au primit aprobarea pentru a zbura din nou 

Imediat după decolare, piloţii aparatului “au primit o indicaţie motor şi, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situaţie, au luat decizia de a opri un motor”, a explicat Air Canada într-un e-mail. Informația a fost confirmată de site-ul belgian de specialitate aviation.be.   Se pare că defecțiunea a fost reprezentată de o scădere a presiunii hidraulice în motorul stâng.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcţioneze cu un singur motor şi echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operaţiuni”, a adăugat Air Canada.

Guvernul canadian tocmai ce anunțase la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX. Acestea au fost blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care şi-au pierdut viaţa 346 de persoane.

Totuși, Boeing nu primise primit încă autorizaţia de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

Și Statele Unite ale Americii auterizaseră  avioanele Boeing 737 MAX să zboare din nou, încă din luna noiembrie.  

Citește și: 737 MAX zboară din nou. Angajări piloți: Boeing Co angajează 160 de piloţi

În urmă cu o săptămânp compania braziliană Gol fusese  prima din lume care a pus din nou în serviciu Boeing 737 MAX pe un zbor cu pasageri fără probleme între Sao Paulo şi Porto Alegre.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close