737 MAX zboară din nou. Angajări piloți: Boeing Co angajează 160 de piloţi

Aștefănoaiei Cristiana, 20 dec.. 2020

Angajări piloți la Boeing pentru 737 MAX. Aeronava va zbura din nou!

Constructorul american de avioane Boeing Co a anunțat că angajează 160 de piloţi. Aceștia vor fi detaşaţi la companiile aeriene. Se urmărește ca modelul de avion 737 MAX să reînceapă să zboare după ce, timp de 20 de luni, nu s-a ridicat de la sol, anunță Reuters, conform Agerpres.

Compania CCL Aviation, cu sediul Insula Man, angajează piloţi pentru Boeing. Practic, noii piloţi Boeing vor fi instructori sau observatori în cabina de pilotaj. 

Salariul anual pentru piloții  Boeing  ajunge la 200.000 de dolari. Practic, compania se pregătește pentru o cheltuială de 32 milioane de dolari cu piloții, pentru relansarea avioanelor 737 MAX .

Angajări piloți Boeing pentru relansarea modelului 737 MAX

Modelul de avion Boeing 737 MAX  va zbura din nou după două accidente ale acestui model de avion care au provocat 346 de morţi.

Strategia Boeing include de asemenea supravegherea non-stop a tuturor zborurilor efectuate de avioanele 737 MAX în întreaga lume. 

„Continuăm să lucrăm îndeaproape cu organismele globale de reglementare şi clienţi pentru a asigura revenirea în siguranţă a avioanelor 737-8 şi 737-9 în serviciu la nivel mondial”, a declarat un purtător de cuvânt de la Boeing.

 Conform anunțului de angajare piloți, Boeing cere o experienţă de cel puţin 1.000 de ore ca instructori fără niciun fel de incidente sau accidente. Piloții mai trebuie să aibă aibă autorizaţia necesară pentru a zbura pe avioanele 737 sau alte avioane Boeing.

Boeing a suferit pierderi  de aproape 20 de miliarde de dolari din cauza blocării la sol a avioanelor 737 MAX.

Citește și: 737 MAX primul zbor comercial, dupa ce avioanele au fost consemnate la sol

Luna trecută, Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) şi-au dat acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou.

← Close