Blocat în aeroport, un bărbat trăiește de 42 de zile în incintă

Andrei Beldiman, 12 iun.. 2018

Un bărbat din Liban a rămas blocat în aeroport într-un purgatoriu al imigraţiei. Acesta și-a pierdut pașaportul.

Un bărbat trăiește de 42 de zile pe un aeroport din Ecuador după ce şi-a pierdut paşaportul.

Nizam Hussein Shalak a locuit în toată această perioadă în aeroportul internaţional Jose Joaquin de Olmedo din oraşul Guayaquil, notează cotidianul El Universo. Acesta este în vârstă de 56 de ani și nu vorbeşte limba spaniolă, informează marţi APP.

Citiți și Incendiu pe Aeroportul din Frankfurt. Un avion a luat foc în urma unui accident

”Este un caz inadmisibil deoarece el nu are documente”, a declarat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Ecuador.

”Singurul organism oficial care poate emite un document de călătorie este consulatul libanez din Bogota”, care nu a răspuns solicitărilor în acest sens, a adăugat sursa.

”Urmărim îndeaproape cazul şi colaborăm cu (Ministerul de) Interne pentru ca Liban să îi emită un document de călătorie pentru ca el să se poată întoarce în ţara sa”, a precizat sursa.

Situaţia bărbatului este similară cu cea a unui refugiat iranian.

Acesta a trăit pe aeroportul din Paris între anii 1988 şi 2006.

Situația surprinzătoare a fost portretizată în filmul ”The Terminal” în care rolul principal este interpretat de actorul Tom Hanks.

Shalak a vizitat Guayaquil în urmă cu două luni. S-a oprit pe drumul de întoarcere către Liban în Lima, capitala statului Peru, şi în Barcelona (Spania). A fost reţinut după ce şi-a pierdut paşaportul şi cardurile, notează El Universo.

Citiți și Amenințare cu bombă pe aeroportul din Houston

El a rămas în Barcelona timp de zece zile. În Lima a staționat alte unsprezece zile înainte de a fi trimis înapoi în Guayaquil unde a fost nevoit să-şi improvizeze un pat pe scaunele din terminal.

”Se hrăneşte cu ajutorul cupoanelor pe care compania aeriană i le oferă din când în când”. Se spală ”o dată la trei sau patru zile când este dus într-o baie din altă zonă a terminalului”, a scris publicaţia din Ecuador.

Sursa din Ministerul Afacerilor Externe a precizat că deşi Shalak a plecat cu un paşaport el nu mai deţinea un astfel de document la întoarcere. El nu mai poate trece de biroul de imigraţie din cadrul aeroportului.

← Close