Bilete de avion ieftine: companiile aeriene pregătesc reduceri. Ne așteptăm și la curse de 9,99 euro

Aștefănoaiei Cristiana, 08 ian.. 2021

Ca să compeneseze pierderile suferite în 2020, marile companii aeriene vor recurge la tot felul de metode ca să urce oamenii în avion. Anul 2021 va fi un an de tranziție pentru o întreprindere care ia pasageri în echivalentul a 208 milioane de călătorii anuale pe tot globul.

Conform Bloomberg, vor exista mai multe metode prin care industria turismului va recâștiga turiștii în 2021. În primul rând, va fi vorba despre transport. Ne putem aștepta în mod cert la bilete de avion ieftine, reduceri uriașe și oferte atractive, pentru a câștiga câți mai mulți pasageri.

Operatorii de turism au înţeles că traficul nu va înregistra creşteri majore înainte ca o mare parte a populaţiei lumii va fi imunizată, astfel încât va fi un an de subzistență pentru afacerile din turism și aviație.

Operatorii vor fi nevoiţi să facă eforturi mari pentru a-i convinge pe oameni să zboare din nou

În Europa, ne putem aștepta chiar şi la tarife până la 9,99 euro, aşa cum a explicat Michael O Leary, CEO-ul Ryanair. Operatorul irlandez a decis să reducă numărul de zboruri programate în primele trei luni ale anului, din cauza incertitudinii care planează asupra industriei.

Alte idei vehiculate în industria a aviației sunt atragerea pasagerilor prin pachete care includ cazare gratuită la hotel, pachete cu două bilete de călătorie la preţ de unu sau chiar asigurare de călătorie gratuită.

Bilete de avion ieftine se găsesc și în Asia. Operatorul China Eastern Airlines a oferit călătorii nelimitate gândite ca pachet sub un singur preţ.

De asemenea, multe companii aeriene renunță la rute recent neprofitabile pentru a stopa pierderile. Mai puține zboruri, avioane mai mici și conexiuni reduse de orașe mari intră în economiile unor locații dependente de turism.

Vom vedea cum va decurge acest an, din punct de vedere economic, pentru industria aviației, dar este cert că va fi rost de compromisuri și eforturi de toate părțile pentru ca și pe viitor să beneficiem de transporturi aeriene la nivelul la care eram obișnuiți.

← Close