Avioanele Boeing 737 MAX vor zbura din nou în Europa

Aștefănoaiei Cristiana, 20 ian.. 2021

Avioanele Boeing 737 MAX revin în Europa. Doi ani de zile, acestea au avut interdicție de zbor.

Primele țări care au permis din nou ca toate companiile aeriene să folosească aeronavele Boeing 737 MAX au fost SUA, Brazilia şi Canada. Acolo, avioanele au avut voie din nou să zboare, după restricțiile care au durat aproape 2 ani.

În foarte scurt timp, interdicția va fi ridicată și în Europa. Auterizația necesară pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată fi folosite din nou va fi emisă săptămâna viitoare.

 Avioanele Boeing 737 MAX  au fost interzise  ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morţi. 

Boeing 737 MAX  zboară din nou 

Autoritatea europeană de reglementare, a anunțat că Boeing 737 MAX revine în Europa, conform AFP.

“Credem că săptămâna viitoare vom publica directiva de navigabilitate. Din punctul nostru de vedere, MAX va putea zbura din nou în Europa, începând de săptămâna viitoare. Am ajuns în stadiul în care cele patru condiţii prealabile ale noastre au fost îndeplinite”, a declarat directorul Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), Patrick Ky.

Autoritatea europeană de reglementare consideră că s-au reglemntant factorii care au contribuit la accidente. 

“Am beneficiat de o transparenţă totală din partea Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA) şi a Boeing”, a mai declarat Patrick Ky.

În Statele Unite ale Americii,  Autoritatea Federală pentru Aviaţie  a permis  ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou  încă din luna noembrie a anului trecut.  737 MAX zboară din nou. Angajări piloți: Boeing Co angajează 160 de piloţi

În luna decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX aparţinând companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip de avion, după o pauză de 20 de luni.

Producătorul american va putea relua livrările de aparate destinate companiilor aeriene europene. Cele mai importante companii aeriene care dețin aeronave  Boeing 737 MAX  sunt Ryanair (210 avioane), Norwegian Air Shuttle (92 de avioane) şi Turkish Airlines (63 aeronave).

Compania aeriană românească TAROM anunţa în urmă cu un an aeronavele Boeing comandate pentru România, de tip 737 MAX 8, sunt programate să intre în construcţie la finalul anului 2021. TAROM a anunțat că este vorba despre cinci avioane Boeing 737 MAX 8, evaluate la 586 milioane de dolari, preţ de catalog.  

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close