Airbus avertizează că va părăsi Marea Britanie

Andrei Beldiman, 22 iun.. 2018

Airbus avertizează că se va retrage de pe piața din Marea Britanie în lipsa unui acord comercial pentru brexit.

Compania europeană constructoare de avioane a emis pe 21 iunie cel mai puternic avertisment de până acum.

Conform Airbus, planurile actuale care privesc perioada de tranziție de până în decembrie 2020 sunt insuficiente pentru adaptarea lanțului de aprovizionare. De asemenea acestea vor impiedica dezvoltarea bazei de furnizori britanici.

Compania Airbus fabrică în Marea Britanie aripi pentru toate avioanele sale de pasageri.

Reuters informează că cel mai recent avertisment al companiei este și cel mai puternic.

Compania Airbus a declarat că ieșirea imediată și concomitentă a țării de pe piața unică a UE și din uniunea vamală și fără o perioadă de tranziție convenită va duce ”la perturbarea și întreruperea gravă” a producției companiei.

Citiți și Directorul Airbus a afirmat că România prezintă o situație inconstantă

”Simplu spus, lipsa unui acord amenință în mod direct viitorul Airbus în Marea Britanie”, a declarat directorul operațional al Airbus Commercial Aircraft, Tom Williams.
Airbus intensifică măsurile de reducere a riscurilor, a anunțat compania în comunicat, fără să ofere alte informații.

Airbus este cel mai mare constructor de aeronave în Marea Britanie.

Totodată Airbus este și principalul exportator de componente pentru industria aerospațială civilă. De asemenea, este cea mai mare companie din industria spațială și un furnizor major de sateliți de comunicații și aeronave pentru armata britanică. Grupul deține 25 de fabrici și centre de dezvoltare în Regat, cu peste 14.000 de angajați direcți. Rețeaua de aprovizionare din Marea Britanie este formată din peste 4.000 de furnizori, care au împreună mai mult de 110.000 de angajați.

Citiți și Ecran touchscreen pentru Airbus A350 în cabina de pilotaj

Airbus este o companie europeană constructoare de avioane, fondată în anul 1970, printr-o înțelegere între Franța, Germania și Marea Britanie. Compania face parte din concernul european EADS și este concurent direct al Boeing. Sediul central este la Toulouse, Franta. Airbus produce circa jumătate din avioanele cu reacție din întreaga lume.

← Close