Aflați care sunt cele mai periculoase plaje din lume

Oricât de bine sună să vă petreceți vacanța sub soarele tropical, lângă ocean, vă recomandăm să evitați cele mai periculoase plaje din lume.

1. Kilauea – Hawaii

Hawaii este o destinație faimoasă datorită plajelor spectaculoase. Valurile mari sunt ideale pentru surfing, iar vremea perfectă pentru un bronz minunat. Nu uitați însă că există și mari pericole. Pe insulă există numeroși vulcanii, Mt. Kilauea fiind cel mai activ. Nisipul de pe plaja Kilauea are culoarea neagră din cauza cenușei. În general ar fi extraordinar să vizitați acest loc fantastic, dar dacă e să ne gândim că există pericolul ca vulcanul să erupă, parcă mai bine ne optăm pentru altă destinație.

2. Playa Zipolite – Mexic

Mexic este țara în care se află plaja votată ca fiind cea mai frumoasă de pe Pământ, Cancun Beach. Dar este totodată țara în care găsim și una dintre cele mai periculoase plaje din lume.
Numele acesteia tradus este plaja celor morți. Acest aspect ar trebui să spună tot. În ciuda acestui fapt foarte mulți turiști încă o vizitează an de an.

3. Insula Fraser – Australia

Din păcate Insula Fraser este un paradis interzis. Un număr mare de meduze și rechini înoată în apele din apropiere. Plaja nu este sigură din cauza numeroaselor specii de păienjeni și crocodili.

4. Gansbaai – Africa de Sud

Sunt atât de mulți rechini albi în apele sale încât Gansbaai a devenit o atracție pentru aventurieri și dependenții de adrenalină. Puteți să-i hrăniți sau, dacă sunteți curajoși, chiar să înotați printre ei. Bine înțeles că veți face asta dintr-o cușcă specială, altfel veți deveni hrana lor.

5. Volusia County – Florida

Florida a ținut primele pagini ale ziarelor în 2013. Atunci au avut loc cele mai multe atacuri ale rechinilor. Au fost zăriți mai mulți pe coasta Volusia decât în întreaga regiune sudică a Africii, care este recunoscută ca fiind habitatul perfect pentru rechini.

6. Plaja Chowpatty – India

Aceasta este cea mai cunoscută plajă din India dat și cea mai poluată din lume. În fiecare an sute de localnici ai orașului Mumbai sărbătoresc festivalul Ganesha Chaturthi aici. Parte din ritual este spălarea idolilor în apa mării.

7. Bikini Atoll – Insulele US Marshall

Apele sunt pline de rechini, iar între 1946 și 1958 locul a fost un teren de testare a armelor nucleare. În jur de 20 de bombe nucleare au explodat pe insulă. Între timp guvernul a declarat zona sigură și fără radiații. Și totuși chiar vă doriți să mergeți acolo?

Sursa: kseniagladkova – WordPress.com

8. Schitovaya Bukhta – Rusia

Este cunoscută ca unul dintre cele mai bune locuri pentru surfing. Din păcate există numeroase baze militare în zonă. Din această cauză surferii trebuie să aplice pentru un permis special. În plus una dintre aceste baze militare găzduiește submarine nucleare care emit radiații.

Sursa: Australian Antarctic Division

9. Insula Heard – Antarctica

În timp ce majoritatea oamenilor preferă o plajă cu soare și temperaturi ridicate, unii surferi extremiști preferă să viziteze insula Heard. Aflându-se în Antarctica, marea este rece sloi. Înălțimea valurilor este mare, însă și riscul de hipotermie.

Sursa: Business Insider

10. Insula North Sentinel – Insulele Andaman

Băștinașilor nu le plac străinii. India a încercat să îi contacteze însă avionul trimis a fost lovit de săgeți în flăcări. Un alt exemplu este cel al unei bărci care s-a apropiat de malurile insulei, iar cei doi oameni aflați la bord au fost uciși.

În concluzie vă recomandăm o plajă însorită în Grecia sau Spania. Fiți siguri că cei mai periculoși vor fi copiii gălăgioși sau vânzătorii ambulanți.

Care sunt plajele pe care ni le recomandați pentru următoarea vacanță?

← Close