Aeroportul Internaţional Maramureş va fi operațional din vara 2018

Andrei Beldiman, 17 mai. 2018

Una dintre cele mai frumoase regiuni din România va fi mult mai accesibilă începând cu această vară. Guvernul României a alocat 15 milioane lei pentru plata lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş.

Suma totală alocată în acest an pentru investiţiile făcute în Aeroportul Internaţional Maramureş a ajuns la 75 milioane de lei.

Informațiile au fost făcute publice în timpul zilei de joi, 17 mai, într-o postare făcută de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, pe pagina sa de socializare.

Citiți și despre Aeroportul din Suceava – zonă de atragere a investitorilor.

„Guvernul Romaniei se ţine de cuvânt pentru Maramureş încă o dată! (…) Guvernul PSD-ALDE a alocat 15 milioane de lei pentru plata lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş. Într-un an de zile, Maramureşul a primit 75 de milioane de lei (peste 16 milioane de euro) pentru a finaliza lucrările la aeroport (dacă cineva îşi imaginează că e puţin să se gândească mai bine …)”.

Gabriel Zetea a mai subliniat că zborurile pe rute interne vor deveni operaţionale din vara acestui an, fără a preciza însă o dată anume.

„Aeroportul Maramureş va fi operaţional în această vară după 2 ani şi jumătate de lucrări (ştiu … unii îşi doreau mai repede) şi pentru început vor fi reluate cursele interne (…) Am promis că nu vom folosi sursele proprii ale Consiliului Judeţean Maramureş pentru acest proiect în 2016 şi ne ţinem de cuvânt”, a menţionat Gabriel Zetea.

Citiți și despre zboruri directe România – Canada cu Air Canada Rouge.

Preşedintele CJ Maramureş a mai arătat că în perspectivă vor fi reluate şi zborurile din Baia Mare spre destinaţii europene.

„Operaţionalizarea curselor internaţionale este mai complicată şi vor mai trece câteva luni până când vom reuşi să avem maramureşeni care vor ateriza direct la Tăuţii Măgherăuş localitatea în care funcţionează aeroportul din ţările europene în care au ales să muncească. Dar suntem pe drumul cel bun şi de data aceasta nimeni nu mai poate opri transformarea Aeroportului Maramureş într-un pol de dezvoltare a judeţului!”, a scris Gabriel Zetea.

Directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda, a precizat, pentru Agerpres, că în prima etapă, imediat redeschiderii aeroportului, compania naţională Tarom îşi va relua cele două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti. După pregătirea logistică destinată curselor externe, două companii low cost sunt interesate să opereze zboruri din şi înspre Baia Mare din mai multe ţări europene.

← Close