TOP: Aeroportul Internațional Henri Coandă se situeaza pe locul 116 în lume

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Aeroportul Internațional Henri Coandă, principalul aeroport care deservește Bucureștiul, se situează printre cele mai rele 30 de aeroporturi din lume.

Aeroportul principal din capitală s-a situat în ultimele 30 din lume, în 2018, într-un clasament realizat de AirHelp.com. Topul cuprinde 141 de aeroporturi importante de pe întregul mapamond.

Aeroportul Internațional Henri Coandă, localizat în Otopeni, la nord de București, are un scor de 6,9, comparativ cu 8,77 cât a obținut cel mai bun aeroport din lume, Aeroportul Internațional Hamad, în Doha, Qatar.

Aeroportul românesc s-a clasat pe locul 116 din 141, în topul AirHelp Score 2018. Scoruri asemănătoare au obținut Aeroportul Berlin Tegel, 115, și Aeroportul Internațional Québec City Jean Lesage, 117.

Descoperiți toate detaliile unei capturi uluitoare pe aeroport. Mai multe reptile au fost găsite într-un bagaj.

Cele mai bune aeroporturi din lume sunt considerate Aeroportul Internațional Hamad, Doha – Qatar, Aeroportul Internațional din Atena, Grecia, Aeroportul Haneda, Tokyo – Japonia, Aeroportul Cologne Bonn, Cologne/Bonn – Germania și Aeroportul Singapore Changi, Singapore.

La polul opus, cele mai puțin bune aeroporturi din lume sunt Aeroportul Kuwait, Aeroportul Londra Stansted, Londra – Marea Britanie, Aeroportul Lyon–Saint-Exupéry, Franța, Aeroportul Paris Orly, Franța și Aeroportul Stockholm Bromma, Suedia.

Clasamentul AirHelp Score 2018 a fost realizat în funcție de 3 criterii, calitatea serviciilor,  performanță vs. timp și experiența pasagerilor în aeroport.

Analiza a fost realizată cu ajutorul platformei Twitter.

Aeroportul Henri Coandă Airport are un scor de 6.8 pentru performanță vs. timp, 7.4 pentru calitatea serviciilor și 5 pentru experiența călătorilor, potrivit AirHelp.

Citiți și despre: Lucrări finalizate la pista 2 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

“Diferitele aeroporturi se confruntă cu diferite probleme. (…) În unele locuri, cultura locală poate lăsa oamenii să se simtă neglijați “. A declarat Ashley Raiteri, consilier al companiei AirHelp, pentru Bloomberg. El a adăugat că aeroporturile din Scandinavia tind să primească scoruri mai mici din cauza întârzierilor provocate de vremea capricioasă. Astfel punctajul final este mai mic, în ciuda aspectului lor elegant și a serviciilor eficiente.

Aeroportul Internațional Henri Coandă a declarat recent că traficul de pasageri a crescut în primul trimestru al acestui an cu 6%, atingând un record de 2,75 milioane.

Mulți pasageri se plâng însă de cozile lungi și de sălile suprapopulate din aeroport, deoarece autoritățile nu au avansat cu extinderea acestuia.

Topul poate să nu fie relevant pentru România, atâta vreme cât votul s-a desfășurat pe Twitter, iar numărul utilizatorilor din țara noastră este mic.

← Close