Aeroportul din Timișoara – 5 oferte pentru construcția noului terminal

Andrei Beldiman, 27 iun.. 2018

Cinci firme vor să construiască noul terminal de curse externe de pe Aeroportul din Timișoara. Construcția este așteptată să ajungă la finalizare în timpul anului viitor.

10 luni va dura până la finalizarea lucrărilor noului terminal de pe Aeroportul din Timișoara.

Ofertele pentru finalizarea construcțiilor au venit din partea Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea formată din Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL.

Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara va avea un nou terminal de sosiri pentru curse externe.

Citiți și Au fost terminate lucrările de refacere a pistei de pe Aeroportul Internațional Târgu Mureș

Contractul de executare a lucrărilor a fost estimat la valoarea de 21,8 milioane de lei, fără TVA.

“Ca urmare a creșterii volumului traficului aerian de pasageri derulat în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara – Traian Vuia, a fost întocmit un proiectul tehnic nr. 042/2017 (de către PGA Markers SRL Timișoara – n.r.), care conține detalii de execuție și documentația tehnică, care stabilește și detaliază soluțiile tehnice și constructive necesare. Prin realizarea investiției se vor acomoda fluxurile de pasageri și bagaje aferente sosirii curselor externe”, se arată în anunțul licitației.

Noul terminal va fi amplasat comuna Ghiroda, județul Timiș.

Terminalul va ocupa o suprafață de teren de 27.900 metri pătrați. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Citiți și Aeroportul din Suceava – grad de încărcare a curselor: peste 90%

Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia este al treilea aeroport din România din punct de vedere al traficului de pasageri, deservind o populație de 2,5 milioane de locuitori.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close