News

Aceste case din Italia se vând cu prețul de doar un euro. Galerie Foto

După ce și alte regiuni din Italia, precum Candela, Piedmont, Santo Stefano, Salemi sau Mussomeli sau scos la vânzare case la preț de doar un euro, acum oferta a revenit în Castropignano. Acest sat plin de castele medievale vinde locuințe la cel mai mic preț din Europa.

Castropignano este un sat la distanță de doar 280 de kilometri și 3 ore de drum cu mașina de Roma.

Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a cumpăra una din aceste case din Italia

Primarul din Castropignano, Nicola Scapillati , are o propunere inedită pentru cei dispuși să cumpere case în satul său. Oamenii nu vor plăti nimic pentru achiziționarea clădirilor, însă este nevoie de o garanție de 2.000 de euro, care arată bunele intenții ale viitorilor proprietari.

După plata a 2.000 de euro către primăria orașului din Italia, noul proprietar al casei va trebui să o renoveze în termen de 3 ani. La finalizarea lucrărilor, primăria va restitui garanția de 2.000 de euro, iar casa rămâne proprietarului.  O renovare completă va începe de la aproximativ 30.000-40.000 de euro, cheltuială suportată de cei care achiziționează casele.
Motivul pentru care primarul Scapillati procedează așa este pentru a se asigura că cei care vor cu adevărat să investească în clădirile vechi din  Castropignano o vor face cu adevărat. Adesea, când există astfel de oferte cu locuințe vândute la prețul de un euro, sunt achiziționate doar pentru a fi revândute la un preț mult mai mare, iar asta încearcă edilul să evite. 

Ți-ar plăcea să locuiești aici?

„Nu vreau ca orașul meu să fie invadat de o lovitură de proprietate sau să se transforme în cel mai recent acord de speculații privind locuințele (…) Oricine dorește să cumpere o nouă casă aici să-mi trimită un e-mail direct (nicola.scapillati [AT] me.com) cu un plan detaliat al modului în care intenționează să refacă și ce ar dori să facă cu proprietatea – faceți-o casă, pensiune, magazin sau magazin de artizanat. Ar trebui, de asemenea, să enumere orice cerințe pe care le pot avea, cum ar fi accesul persoanelor cu scaune cu rotile. Satul este mic și mașinile nu pot naviga pe aleile înguste și treptele”, spune primarul Nicola Scapillati, conform cnn.com.

Scapillati a trimis notificări ambasadelor italiene din străinătate, anunțând acest proiect.

Aceste proprietăți au ajuns la vânzare, pentru că primăria le-a preluat de la proprietarii care nu au dorit să investească în reconsolidarea și renovarea lor. Primarul din Castropignano, Italia, se așteaptă ca 50 de case să fie scoase la vânzare. 

„Mă doare să văd frumusețea vechiului nostru centru istoric marcat de casele care se prăbușesc, care se descompun încet”, spune primarul.

Castropignano, Italia, cu peisaje superbe

În satul din Italia care scoate case la vânzare cu un euro locuiesc doar 900 de oameni, iar peste 60% dintre rezidenți au peste 70 de ani.De aceea,  Scapillati își dorește să readucă satului gloria din trecut, când era  un centru feudal înfloritor, plin de artizani, comercianți și călători care traversau Italia. Satul a fost renumit pentru cizmăriile sale artizanale. 

Satul Castropignano merită vizitat și… gustat

Castropignano păstrează și astăzi spiritul medieval, iar spiritul său te poartă în trecut, datorită clădirilor vechi. Îl poți vizita vara, când  sătenii sărbătoresc „Dodda”. Această sărbătoare este dedicată fetelor care urmează să se căsătorească, oferind zestrea soțului. Femeile  defilează pe străzi în haine tradiționale albe și poartă coșuri de lenjerie, pături și alte articole făcute de bunicile lor. Acest gest va aduce noroc în noua căsnicie. 

Și mâncarea este pe placul turiștilor care ajung în acest sătuc, aflat chiar între  Roma și Napoli. Specifice din  Castropignano sunt  ezeluri suculente gătite cu untură, mezeluri și cotenă (crustă de porc). Se mai gătesc și  paste cavatelli, care sunt paste scurte, cu ușoare striații, servite cu un sos ragu de porc. O altă mâncare tradițională este  ‘mbaniccia, o supă gătită cu bucăți de pâine de porumb veche. 

Brânza tipică din zona Castropignano este caciocavallo. Acesta este un fel de cașcaval, legat cu o sfoară, sub formă de nod și atârnat, astfel încât arată ca o lacrimă. 

Tot în  Castropignano se mai găsesc trufe negre și albe, dar și podgorii locale, care produc vinul roșu  Tintilia.  Tu ce părere ai, dacă ai avea bani pentru renovare, ai accepta o locuință în  Castropignano, Italia?

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

o oră ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.