Accident între un tren și un autoturism în România

Andrei Beldiman, 12 iun.. 2018

Un accident între un tren și un autoturism în România a avut ca rezultat rănirea a trei persoane.

Autoturismul a fost lovit, în localitatea Brastavăţu, de trenul interregio care circula pe ruta Corabia-Caracal.

Maşina a rămas prinsă în tampoanele trenului, iar cele 3 persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Olt, în momentul sosirii echipajului de intervenţie, şoferul autoturismului, în vârstă de 40 de ani, era blocat în autoturism, conştient. Două femei care se aflaseră în aceeaşi maşină au fost găsite în afară, conştiente. După ce şoferul a fost scos din maşină de echipajul de pompieri, toate cele trei victime au fost transportate la CPU Caracal.

Citiți și Accident în Bulgaria. 11 români au fost răniți

„Şoferul prezenta traumatism cranio-cerebral, volet costal şi plăgi la nivelul feţei. Pasagera aflată pe scaunul din dreapta-faţă, în vârstă de 46 de ani, din comuna Brastavăţu, prezenta plagă la cap, în zona frontală şi dureri toracice. Cea de-a treia victimă, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Vişina, pasageră pe bancheta din spate, prezenta dureri la coloana vertebrală şi exfoliaţii la nivelul membrelor inferioare”, precizează ISU Olt.

În tren se aflau nouă pasageri şi niciunul nu a necesitat îngrijiri medicale.

La intervenţie au participat pompierii Gărzii Vişina, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, un echipaj SMURD, un echipaj SAJ, precum şi un echipaj al SVSU Brastavăţu cu un buldoexcavator. Cu ajutorul acestuia mașina a fost scoasă de pe calea ferată.

Citiți și Accident aviatic în România. Avionul a luat foc

Un echipaj al IPJ Olt cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul. Potrivit primelor cercetări, şoferul de 40 de ani, din Corabia, nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere.  A fost lovit de tren şi târât câteva zeci de metri.

Accidentul a avut loc în timpul zilei de luni, 11 iunie 2018, în județul Olt.

Şoferul autoturismului lovit de trenul interegio 9064, în localitatea Brastavăţu, a decedat la spital. Acesta a fost iniţial transportat la CPU Caracal. Rănile suferite au necesitat transferul la Craiova, unde însă a decedat, conform informaţiilor IPJ Olt.

← Close