Accident aviatic – Un elicopter militar s-a prăbușit

Andrei Beldiman, 13 apr.. 2018

Un nou accident aviatic a avut loc joi seară. Un elicopter militar rus s-a prăbușit.

Un elicopter militar rus s-a prăbuşit joi în Marea Baltică.

Agerpres informează că elicopterul s-a prăbușit în apropiere de enclava rusă Kaliningrad. La bord se aflau doi piloţi care și-au pierdut viaţa în accident. Comunicatul a fost făcut de armata rusă. Informațiile au fost transmise vineri de AFP şi Armenpress.

Accidentul s-a produs joi seară, în jurul orei 23:30 a Moscovei (20:30 GMT), când elicopterul a pierdut contactul cu controlul de trafic aerian. Elicopterul se afla în timpul unui zbor de antrenament de noapte, a indicat Flota rusă a Mării Baltice, într-un comunicat citat de Interfax.

O sursă citată de agenţia TASS, preluată de Armenpress a declarat următoarele: „Conform datelor preliminare, elicopterul s-a prăbuşit în mare.”

„Echipajul elicopterului Ka-29, format din doi piloţi, a murit.”, adaugă comunicatul.

Zborul a avut loc în condiţii meteo normale.

O operaţiune de căutare a fost declanşată pentru recuperarea trupurilor celor doi piloţi.

Aparatul Kamov Ka-27 este un elicopter militar dezvoltat pentru forţele navale sovietice şi se află în prezent în serviciu în mai multe ţări. Variantele sale sunt Ka-29 de asalt/transport, Ka-28 pentru export şi Ka-32 de uz civil.

În timpul acestei săptămâni un alt elicopter rus s-a prăbușit. În urma acestui accident, produs pe data de 11 aprilie, șase persoane şi-au pierdut viaţa.
Acest accident aviatic s-a produs în timpul unui zbor de antrenament, miercuri, la Habarovsk în Extremul Orient rus, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

„Toate corpurile au fost găsite”, a adăugat ministrul local al sănătăţii, Aleksandr Vitko, în timp ce serviciile de urgenţă au precizat că au recuperat cele două cutii negre ale aparatului.

Elicopterul Mi-8 s-a prăbuşit în timp ce încerca să efectueze o aterizare de urgenţă în jurul orei locale 11:00 (1:00 GMT), în timpul unui zbor de antrenament la Habarovsk.

Citiți și:

← Close