Accident aviatic în Algeria. Au fost înregistrate 257 de decese

Andrei Beldiman, 11 apr.. 2018

Au fost înregistrate mai multe pierderi de vieți omenești în urma unui accident aviatic în Algeria.

Un avion militar s-a prăbușit în apropierea capitalei Algeriei, Alger.

Conform Agerpres, astăzi, 11 aprilie, un avion militar algerian s-a prăbuşit lângă aeroportul Boufarik. Acesta este situat la aproximativ 30 de kilometri sud de capitala Alger. Mai multe persoane și-au pierdut viaţa, a anunţat presa locală şi un martor, transmite Reuters.

Avionul respectiv transporta cel puţin 100 de militari, a anunţat un post de televiziune algerian care a transmis imagini ale aparatului de zbor cuprins de flăcări.

Potrivit AFP, deocamdată nu este disponibil un bilanţ.

Conform mai multor surse, citate de Huffington Post, avionul a căzut pe o şosea care asigura legătura între oraşul Blida şi aeroportul Boufarik.

Aparatul de zbor era un model rusesc Il-76, un avion de transport militar pentru distanţe medii şi lungi.

Pe aceeași temă a avut loc un survol “agresiv” asupra fregatei Aquitaine, de către cel puţin un avion rusesc în Marea Mediterană.

Agerpres informează că Statul Major al marinei franceze a confirmat marţi survolarea fregatei Aquitania de către avioane de vânătoare ruseşti de tipul Su-24 şi Su-30. Acest eveniment a avut loc în cursul weekendului, când fregata multi-misiune se afla în estul Mării Mediterane, a relatat portalul Ouest-France.

Fregata franceză Aquitaine se afla în estul Mediteranei în cadrul operaţiunii operaţiunii “Chammal”. Aceasta a fost survolată în weekend de cel puţin un avion rusesc afişând o postură “agresivă”, conform ziarului Le Point. Publicația prezintă două elemente esenţiale pentru a explica acest calificativ dat de presă şi experţi militari.

În primul rând, aparatul de zbor rusesc a trecut de data aceasta foarte aproape de nava franceză.

Astfel de survoluri ruseşti nu sunt rare, dar de regulă avioanele zboară la o distanţă rezonabilă. Ele marchează o atitudine clară şi lipsită de ambiguitate, dacă nu prietenoasă. De data aceasta, vizita a fost în mod evident mai beligerantă, apreciază publicaţia menţionată.

Cel de-al doilea element este că avionul rusesc avea de această dată armament la bord.

Astfel survolul a devenit un mesaj clar adresat autorităţilor franceze şi preşedintelui Republicii, Emmanuel Macron, comandantul suprem al armatei franceze, apreciază Le Point.

Nava vizată este una dintre bijuteriile marinei franceze, înzestrată cu echipamente care nu au fost niciodată folosite în condiţii operaţionale, cum ar fi racheta de croazieră navală MdCN. Ea poate atinge o ţintă situată la peste 1.000 de kilometri de la punctul de plecare. Ar putea fi folosită în loviturile împotriva regimului lui Bashar al-Assad, o opţiune deja evocată în 2017.

Fregata Aquitaine navighează împreună cu distrugătorul american USS Donald Cook (DDG-75). Aceasta este o navă de război echipată cu 96 de rachete SM-3, care se află în Mediterana împreună cu alte trei distrugătoare de acelaşi tip.

În prezent, această flotilă se află în largul Libanului, având la bord rachete cu care SUA şi Franţa vizează să lovească regimul sirian ca represalii la presupusul atac chimic de sâmbătă în apropiere de Damasc, conform Ouest-France.

Incidentul survine într-un moment delicat. Parisul consideră că “dreptul internaţional a fost ridiculizat de către regimul lui Bashar al-Assad, un regim hotărât să-i distrugă pe cei care i se opun la porţile Damascului.”

Franţa ar putea lansa lovituri de pe fregata Aquitaine, care va rămâne în apele internaţionale, vizând ţinte guvernamentale siriene şi interesele regimului Al-Assad, care se bucură de sprijinul neclintit al Moscovei.

Citiți și:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close