3 zile de doliu în Algeria în urma unui accident aviatic. Sute de persoane și-au pierdut viața

Andrei Beldiman, 12 apr.. 2018

Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika a decretat trei zile de doliu naţional începând de miercuri. Aceast lucru se întâmplă în urma unui accident aviatic în care 257 de persoane și-au pierdut viața.

Un accident aviatic a zguduit ieri Algeria.

Un avion militar s-a prăbușit lângă aeroportul Boufarik, situat la circa 30 de kilometri sud de capitala Alger. În urma acestui accident aviatic 257 de persoane şi-au pierdut viaţa, relatează AFP şi dpa.

Conform Agerpres Abdelaziz Bouteflika a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a descris accidentul aviatic drept “o nenorocire sfâşietoare.”

Președintele algerian a decretat 3 zile de doliu național începând de miercuri, 11 aprilie.

Printre victime se numără 10 membri ai echipajului, însă majoritatea celor aflaţi la bord erau militari şi membri ai familiilor acestora, a anunţat Ministerul algerian al Apărării.

Avionul, un model rusesc Il-76 aparţinând Forţelor aeriene algeriene, decolase de la baza aeriană Boufarik. Acesta se îndrepta spre provincia Bechar, din sud-vestul Algeriei.

Imagini cu epava avionului cuprins de flăcări au fost difuzate de către posturile de televiziune algeriene.

În imagini se observa și un fum gros ridicându-se deasupra locului impactului, vizibil de pe autostrada Alger-Blida.

Şeful Statului Major al armatei algeriene, generalul-locotenent Ahmed Gaid Salah, a dispus lansarea unei anchete cu privire la circumstanţele acestui accident aviatic.

Forţele de apărare antiaeriană ale Arabiei Saudite au interceptat miercuri o rachetă balistică trasă către capitala Riad de rebelii houthi din Yemen.

Agerpress informează că anunţul a fost făcut de colonelul Turki Al-Maliki, purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit care luptă împotriva rebelilor houthi în Yemen. El a precizat că racheta interceptată deasupra capitalei Riad era de provenienţă ‘iraniană’. Iranul este cel mai mare rival regional al Arabiei Saudite.

 

De asemenea, două drone au fost doborâte în sudul Arabiei Saudite, a afirmat colonelului Maliki. Una dintre ele a vizat aeroportul internaţional Abha, din provincia Assir, care a condus la suspendarea temporară a traficului aerian, a mai spus el.
Cealaltă s-a apropiat de o ţintă ‘civilă’ în provincia sudică Jizan.

Rebelii houthi au afirmat că au folosit drone Qasef-1 lansate către aeroportul Abha şi către un sit al companiei petroliere de stat Aramco din Jizan.

Citiți și despre:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close