20 de ani de creștere a traficului aerian au fost șterși în 2020

Nedelcu Alexandru, 04 ian.. 2021

Restricțiile de călătorie aplicate anul trecut au anulat peste 2 decenii de creștere a traficului aerian. Informați provine dintr-un raport Cirium, prezentat de  CNBC și citat de Mediafax.  Cirium este o companie de date și analize de călătorie. 

„Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului de pasageri în câteva luni, reducând traficul în acest an la niveluri observate ultima dată în 1999″, arată Cirium.

Anul 2020 a distrus recordul de trafic aerian

Industria aviației a fost puternic afectată  în 2020. 

„În comparație cu 2019, se estimează că traficul de pasageri va scădea cu 67% în 2020”, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Conform datelor Cirium, companiile aeriene au operat 16,8 milioane de zboruri de la 1 ianuarie până la 20 decembrie 2020. Acest lucru a scăzut de la 33,2 milioane în aceeași perioadă din 2019.

Peste 40 de companii aeriene au încetat complet sau au suspendat operațiunile, iar experții se așteaptă ca situația să se agraveze  în 2021, potrivit Cirium.

Această tendință s-a reflectat în lista Cirium cu cele mai aglomerate aeroporturi din lume, care a fost dominată de aeroporturile din SUA și China.

Cirium, a declarat pentru CNBC că aeroporturi precum John F. Kennedy din New York au fost „afectate în mod disproporționat din cauza traficul lor internațional în perioade normale. ”

„Aeroporturi precum Minneapolis, O’Hare (Chicago), Atlanta și Charlotte au un trafic semnificativ mai mare decât JFK acum, datorită volumului de zboruri interne pe acele aeroporturi hub interne”, arată raportul.

Un tipar similar ar fi fost observat în unele aeroporturi din China.

În ceea ce privește America, zborurile internaționale au scăzut cu 68% comparativ cu 2019, în timp ce călătoriile interne au scăzut cu 40%.

Cirium se așteaptă ca cererea pentru călătorii aeriene să revină în 2024 sau 2025, traficul intern și de agrement fiind primele segmente care arată „o recuperare susținută”.

← Close