2 miliarde de dolari pentru achiziționarea a 6 aeronave Boeing Dreamliner

Andrei Beldiman, 04 mai. 2018

Compania australiană Qantas a plasat o comandă de 2 miliarde de dolari pentru a cumpăra șase aeronave suplimentare Boeing Dreamliner 787-9 .

În momentul în care vor fi livrate, noile aeronave vor înlocui ultimul set de 6 avioane Boeing 747-400 ale companiei Qantas.

Aeronavele vor fi folosite pentru zborurile pe rutele internaționale.

Livrarea aeronavelor este programată să aibă loc între sfârșitul anului 2019 și mijlocul până la sfârșitul anului 2020. Astfel flota de avioane Boeing Dreamliner a companiei va număra 14 aeronave de acest tip.

În 2015, Qantas a plasat prima comandă pentru opt aeronave de tip Dreamliner și și-a anunțat intenția de a retrage cinci dintre cele mai vechi 11 avioane deținute, a declarat managerul grupului Qantas, Alan Joyce. Acesta a declarat: „Acesta este sfârșitul unei epoci și începutul alteia.”

Citiți și despre cele mai valoroase companii aeriene din lume.

„Jumbo-ul a fost coloana vertebrală a companiei Qantas International pentru mai bine de 40 de ani și am zburat cu aproape fiecare tip de avion pe care l-a construit Boeing.”

„Este potrivit ca retragerea sa să coincidă cu centenarul nostru în 2020.”

Jumbo Jet-ul este un avion Boeing 747. Acesta este o aeronavă de pasageri cu cvadrimotor lung și foarte lung, curier de mare și foarte mare capacitate produs de firma Boeing. Este un avion cu două culoare. Timp de 35 de ani (1970-2005) a deținut recordul de cel mai mare avion de pasageri din lume, record doborât de Airbus A380. Din cauza mărimii, a fost poreclit și Jumbo Jet, conform Wikipedia.

Interiorul noilor aeronave Boeing Dreamliner va avea aceeași configurație ca și aeronava existentă.

Un accent mai mare va fi pus pe scaunele de afaceri și premium.

Joyce a mai adăugat: „Modelul 787 este mai economic, mai confortabil și va fi utilizat pe rute internaționale, ca de exemplu Perth – Londra.”

„Cu o flotă mai mare de Dreamliners, vom căuta destinații noi în America, Asia, Africa de Sud și Europa.”

Citiți și despre planurile companiei Qantas în privința unei noi clase de tip cargo.

Până în prezent, Qantas a primit patru aeronave de tip 787-9. Se așteaptă să preia, până la sfârșitul acestui an, încă patru avioane de tip 787-9.

Compania aeriană operează în prezent zece aeronave 747-400. Acestea urmează să fie pensionate treptat între luna iulie a acestui an și sfârșitul anului 2020.

← Close