Qantas are planuri pentru o nouă clasă de tip cargo

Andrei Beldiman, 29 mart.. 2018

Compania aeriană Qantas dezvăluie planuri pentru o nouă clasă intitulată ‘cargo class’ în care pasagerii își pot întinde picioarele și pot face exerciții fizice în timpul zborurilor de lungă durată. De asemenea declară că până în 2020 linia aeriană va zbura direct spre Londra din Sydney.

Sursa: Qantasnewsroom.com

Qantas a afirmat că în viitor, pentru zborurile pe distanțe lungi, vor amenaja o zonă de exerciții în cadrul avioanelor.

CEO-ul companiei aeriene australiene, Alan Joyce, își dorește pe viitor să ofere zboruri directe din Sydney și Melbourne către Londra.

A fost adusă în discuție o nouă abordare a călătoriilor pe distanțe lungi, din Australia, numită “Project Sunrise”. Alan Joyce a dezvăluit că spațiul pentru exerciții fizice pentru pasageri va fi amplasat în partea de cargo avionului, potrivit Fairfax Media. Spațiul va fi special amenajat pentru pasagerii care simt nevoia să se întindă sau să se miște în timpul zborurilor foarte lungi.

Reprezentanții companiei Qantas au afirmat că au abordat deja doi producători majori de avioane, Airbus și Boeing, pentru a stabili detaliile noului proiect.

Noile avioane vor fi în stare să zboare către Londra și New York fără escale.

Conform Fairfax, Alan Joyce a informat Camerele de Comerț din Australia și Regatul Unit marți dimineață. El a afirmat cu vehemență că orice lucru este posibil și toate opțiunile se află pe masă. Până în anul 2020 o nouă clasă, la bordul avioanelor, va fi implementată.

Pentru ca planul să meargă mai departe, autoritățile de reglementare din domeniul aviației vor trebui să schimbe regulile și restricțiile privind durata de zbor a piloților.

De asemenea, domnul Joyce a subliniat că, compania aeriană Jetstar nu poate fi întotdeauna limitată la regiunea Asia-Pacific și ar putea începe să zboare către destinații europene.

Dacă planurile urmează să meargă înainte, un zbor spre U.K ar putea fi de trei ore mai rapid și călătoriile cu zboruri directe către S.U.A. vor fi cu două ore mai rapide.

Zborul companiei, din Perth către Londra, a fost unul de succes. Luni, avionul Qantas Boeing 787-9 Dreamliner a ajuns înapoi în Australia, după 16 ore și 30 de minute.

Avionul poreclit ‘Emily’ a fost realizat după 10 ani în care au fost analizate tipare de zbor.

La bordul avionului au fost 4 piloți care au manevrat cu succes avionul, în ture.

Citiți și despre:

← Close