Categories: News

141 de indivizi arestați de Europol pentru fraude cu bilete de avion

Europol a arestat mai mult de 141 de persoane pe 226 de aeoporturi pentru fraude cu bilete de avion și bilete de avion obținute prin moduri ilegale.

Organizația de combatere a criminalității la nivel european a raportat 334 de tranzacții suspecte și a deschis numeroase investigații.

Arestările au avut loc după o serie de raiduri coordonate pe aeroporturile din întreaga Europă, în perioada 18-22 iunie. Operațiunea s-a desfășurat la nivelul a 61 de țări, 69 de companii aeriene și 6 agenții de turism online. Raidurile au vizat criminali suspectați că au călătorit sau urmează să o facă cu bilete cumpărate în mod fraudulos, furate sau care foloseau carduri de credit false.

Există o varietate de moduri de a comite fraude aeriene. Primele trei direcții vizate de Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) includ furtul de informații privind cartea de îmbarcare, milele furate și alte căi de plată alternative, cum ar fi portofelele electronice, conturile virtuale și monedele criptate (crypto currencies).

Citiți și Taximetriștii de la aeroporturile din România – amenzi de 17.340ron

Frauda în timpul căreia cardul bancar nu este prezentat în timpul achiziționării este deosebit de populară. În cazul în care cel care comite frauda are numele titularului cardului, adresa de facturare și informațiile cardului de credit, acesta poate să cumpere un bilet printr-un apel telefonic sau on-line.

Un al doilea mod de fraudare a companiilor aeriene este comis prin intermediul milelor furate. Fraudatorii pot furniza informații false pentru a obține puncte de loialitate, pentru a pretinde mile pentru zborurile pe care le-au efectuat deja și pentru care au câștigat puncte, pot solicita puncte pentru zborul realizat de altă persoană și pot vinde și schimba mile.

Citiți și IAG lansează o nouă companie aeriană low-budget cu baza în Viena

Companiile aeriene pierd peste un miliard de dolari americani în fiecare an din cauza achiziționării frauduloase a biletelor on-line, potrivit IATA.

„Frauda companiilor aeriene nu este doar extrem de profitabilă pentru indivizii care comit aceste acțiuni”, a declarat directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle. „Creează riscul ca infractorii și teroriștii care se deplasează în întreaga lume anonim, să îi pună în pericol pe alții”.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 săptămâni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 luni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 luni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.