Piloți beți prinși înainte de decolarea unui avion al companiei Pobeda

Andrei Beldiman, 05 iun.. 2018

Doi piloți beți au fost prinși în încercarea de a se urca la bordul unei aeronave. Aceștia consumaseră băuturi alcoolice și se pregăteau de zbor.

În mod surprinzător, doi piloți ai companiei rusești Pobeda Airlines au fost suspendați pentru că au încercat să urce în avion sub influența alcoolului.

Este vorba despre zborul companiei aeriene rusești, low-cost, Pobeda Airlines, pe ruta Surgut – Makhachkala, Rusia. Declarațiile privind incidentul au fost făcute publice de către jurnaliștii serviciului de presă al transportatorului aerian.

Incidentul a fost raportat în timpul zilei marți, de 4 iunie 2018, cu toate că a avut loc pe 26 mai.

„Pobeda are toleranță zero față de angajații care își permit să consume alcool chiar și în timpul orelor nelucrătoare. Din nefericire, din cauza încălcării procedurii de examinare medicală de către centrul medical al aeroportului din Surgut, Pobeda a fost lipsită de posibilitatea de a concedia cei doi piloți. Aceștia au fost suspendați de la zbor.” Declarația a fost făcută de către directorul general al companiei, Andrey Kalmykov, conform interfax.ru.

Citiți și despre un accident aviatic grav în urma căruia un pilot și-a pierdut viața.

Pobeda caută să introducă în contracte cele mai severe penalizări vis a vis de consumarea băuturiloe alcoolice de către angajații companiei.

Restricțiile vor fi foarte severe chiar și pentru orele în care angajații se află în timpul liber.  Directorul companiei aeriene și-a manifestat îndârjirea cu care își dorește aplicarea noilor reguli.

Citiți și despre Comandorul Ion Stăiculescu a murit. Pilotul a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Franța.

Pobeda Airlines este o companie low-cost, subsidiară grupului Aeroflot. A fost formată în septembrie 2014. Zborurile companiei sunt realizate cu aeronave de tip Boeing-737-800. Pobeda înseamnă, în limba rusă, victorie. Toate aeronavele companiei nu sunt înregistrate în Rusia, ci în Bermuda. Același lucru este valabil și pentru compania-mamă, Aeroflot.

← Close