Accident aviatic Indian Air Force. Pilotul și-a pierdut viața

Andrei Beldiman, 05 iun.. 2018

Un pilot al Forțelor Aeriene Indiene și-a pierdut viața în urma unui accident aviatic teribil.

Pilotul Indian Air Force a trecut în neființă în timpul zilei de marți, 5 iunie 2018, după ce avionul pe care-l pilota s-a prăbușit la granița dintre India și pakistan.

Sanjay Chauhan se afla într-o misiune de rutină în regiunea îndepărtată Kutch, în deșert, în statul Gujarat. Din nefericire avionul pe care îl pilota s-a prăbușit, au afirmat oficialii Forțelor Aeriene Indiene.

„Pilotul a decedat în accident și am comandat o investigație a accidentului.” Un oficial al forțelor aeriene indiene a afirmat, conform AFP.

Citiți și despre un bărbat și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit grav în urma prăbușirii unui avion privat.

Nu este clară încă care a fost cauza accidentului aviatic.

Au apărut fotografii de la locul accidentului.

Mai mult de 30 de piloți s-au prăbușit în India începând cu anul 2012.

Pilotul care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de astăzi era un pilot renumit și apreciat.

Majoritatea accidentelor s-au întâmplat din cauza uzurii avioanelor pe care aceștia le pilotau. Peste 170 de piloți ai Forțelor Aeriene au murit în urma accidentelor din ultimele trei decenii, în special în incidente care implică MiG-uri din perioada sovietică – denumite „sicrie care zboară”.

În luna mai, doi piloți ai forțelor aeriene au fost uciși după ce avionul lor de origine russească s-a prăbușit lângă granița cu China.

Citiți și despre un accident aviatic: oameni de pe șosea ajută pasagerii de la bord să iasă din avion.

Cele aproape 160 de avioane Jaguar, construite în Europa, din flota activă a forțelor aeriene indiene au fost în mare parte inaugurate la începutul anilor 80.

India investește miliarde de dolari în modernizarea forței sale aeriene, pe măsură ce temerile cresc în legătură cu cooperrarea dintre rivalii săi, Pakistan și China.

New Delhi a semnat un contract pentru a achiziționa 36 de aeronave de luptă Dassault Rafale din Franța pentru 8,8 miliarde de dolari. Este estimat ca aeronavele să fie livrate până în 2019.

← Close