MIG-uri și avioane F16 în cadrul unui eveniment aviatic în Brăila

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

MIG-uri și avioane F16 vor oferi un spectacol pe cinste în cadrul unui eveniment aviatic ce va avea loc în acest weekend la Brăila.

Un miting aviatic, cu peste 30 de aparate de zbor ultrauşoare, avioane, motodeltaplane şi motoparapante, din toată ţara, se va desfășura în timpul zilei de sâmbătă, 26 mai.

Evenimentul va avea loc în comuna brăileană Vădeni, a anunţat organizatorul evenimentului, Aerial Club Galaţi.

La spectacolul aviatic vor putea fi admirate şi aeronave de luptă ale Forţelor Aeriene Române, printre care se vor afla MIG-uri, dar şi celebrul F 16 Falcon.

Citiți și despre ceremonie inedită pe Aeroportul din Cluj: a fost atins pragul de 1 milion de pasageri pe 2018.

„Vor încânta publicul aeronave de luptă MIG 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 şi YAK 52, elicoptere IAR 316 B şi IAR 330 Puma Socat, de la Baza 86 Aeriană Borcea, Baza 95 Aeriană Bacău, Aerodromul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Buzău. Surpriza Vădeni Fly-In 2018 va fi, fără doar şi poate, vedeta Forţelor Aeriene Române: F 16 Falcon, în evoluţie la verticala aerodromului”, potrivit unui comunicat de presă al Aerial Club Galaţi.

Aeronavele vor evolua atât individual, cât şi în formaţii, aceasta fiind una dintre ocaziile rare pentru spectatori să vadă în zbor aeronavele militare româneşti, informează Agerpres.

Spectacolul aviatic va fi urmat de zboruri de agrement, organizate special pentru spectatori, iar acţiunea se va încheia cu degustarea unui borş de peşte, făcut după o reţetă tradiţională lipovenească, menţionează sursa citată.

Dacă sunteți pasionați de aviație, vă prezentăm calendarul care cuprinde cele mai importante evenimente aviatice în 2018, din România și Moldova.

Descoperiți mitinguri aviatice și manifestări aeriene care vor avea loc pe aerodromurile țării de-a lungul sezonului de zbor 2018. Pregătiți-vă pentru cele mai interesante spectacole aeriene, airshow-uri și evenimente aviatice din România și Moldova.

Printre cele mai importante se numără Hangariada 2018 – 3 zile pline de entuziasm, muzică, aviație și prezentări susținute de specialiști.

BIAS 2018, Bucharest International Airshow 2018, va avea loc pe Aeroportul Băneasa (Aurel Vlaicu). Cea de-a 10-a ediție a acestui eveniment se va desfășura pe 28 iulie.

Aeromania 2018 este singurul show aviatic de la malul mării. A 12-a ediție aduce și o premieră: prima femeie pilot profesionist de acrobație și pilot civil de elicopter din Turcia, tânăra Semin Öztürk.

← Close