Ceremonie inedită pe Aeroportul din Cluj: a fost atins pragul de 1 milion de pasageri pe 2018

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

Aeroportul din Cluj a fost gazda unui eveniment deosebit. Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a marcat joi seară, 24 mai, atingerea nivelului de un milion de pasageri în anul 2018.

Pasagerul cu numărul un milion, pe Aeroportul din Cluj, este o tânără care se îmbarca având destinaţia Istanbul.

“Este un nou record, pentru prima dată aniversăm un milion de pasageri în luna mai. Avem o creştere de aproximativ 8%, avem destinaţii noi, ne bucurăm că întreaga comunitate este alături de noi. Suntem un aeroport profitabil, un exemplu de dezvoltare pe plan mondial ca aeroport regional. Avem un plan de dezvoltare pentru şapte milioane de pasageri, un nou terminal, dezvoltarea infrastructurii”, a spus directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Citiți și despre Tarom reintroduce cursele interne Iaşi – Timişoara şi Cluj-Timişoara.

El a adăugat că până la sfârşitul anului în curs, aeroportul clujean va înregistra circa trei milioane de pasageri.

“Am pornit în 1996 cu 32.000 de pasageri, ca fiind cel mai slab aeroport al României şi în momentul de faţă suntem un aeroport de referinţă pe plan european”, a afirmat David Ciceo.

Într-un articol precedent vă aduceam la cunoștință că evenimentul are loc cu o lună mai devreme decât anul trecut. Totodată această aniversare are loc cu mai bine de jumătate de an mai devreme decât în urmă cu 7 ani.

În 2011 Aeroportul Avram Iancu din Cluj a sărbătorit pentru prima dată atingerea pragului de un milion de pasageri.

Un nou eveniment a avut loc marți, 22 mai, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj.
De această dată este vorba despre o ceremonie dedicată promovării zborurilor turistice din anul 2018. Astfel a fost dezvăluită cea mai de success destinaţie de vacanţă de pe aeroport şi anume Antalya, Turcia.

Antalya este o destinație foarte populară pentru pasagerii care zboară de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Acestea sunt operate încă de acum 12 ani (2007-2018). Astfel, în această perioadă, 300.000 de pasageri din Cluj-Napoca, dar şi din întreaga Transilvanie, au ales să zboare către Turcia de pe Aeroportul din Cluj.

← Close