Japan Airlines a lansat o cursă specială cu avionul pentru căței

Japan Airlines le permite pasagerilor să călătorească alături de cățeii lor, în cabina principală.

Sursa: dailymail.co.uk/

Japan Airlines a lansat un serviciu charter care le permite pasagerilor să-și ia cu ei, în cabina principală, cățeii, animale de companie.

Zborul intern costă ¥150,000, aproximativ £1,037 (lire sterline). Acesta face parte dintr-un sejur.

Biletele pentru primul zbor de acest fel au fost vândute rapid, în numai o oră. Zborul a decolat de pe aeroportul Narita, de lângă Tokyo.

Acest serviciu charter, oferit de Japan Airlines, poartă numele de „wan wan jet”. Destinația zborului a fost zona Kagoshima din sud-vestul Japoniei.

Sursa: dailymail.co.uk/

Pentru suma de ¥150,000 (£1,037), sejurul include atât zborul alături de prietenii canini, cât și alte servicii. Dintre acestea amintim cazarea proprietarilor și a câinilor la hotel, unde vor sta împreună, dar și tururi organizate în mașini închiriate.

Sursa: dailymail.co.uk/

Zborul a durat aproximativ două ore și a parcurs o distanță de 1384 de km.

Toshihiko Kai este un fost angajat al companiei. El a lucrat pentru aceasta timp de 41 de ani. În timpul acestui zbor a ales să călătorească alături de companionul său, un câine Teckel în vârstă de 4 ani. Despre întreaga experiență a afirmat următoarele:

„Era dureros să-mi las câinele ca bagaj la cântarele din aeroport pentru că întotdeauna lătra.”

Sursa: dailymail.co.uk/

Un reprezentant al companiei aeriene a adăugat: „Călătoria alături de animalele de companie va duce la deschiderea mai multor piețe de consum pe teritoriul Japoniei.”

Atunci când compania a anunțat că va opera un astfel de zbor, în decembrie anul trecut, zborul a fost rezervat complet în decurs de o oră.

Astfel 60 de oameni și 30 de câini au avut oportunitatea de a se bucura de compania fiecăruia la înălțime.

Sursa: dailymail.co.uk/

Conform Asociației Japoneze de Mâncare pentru Animale, 18% din familiile din Japonia dețin cel puțin un câine, studiu din 2009. Acest lucru înseamnă aproximativ 12,3 milioane de câini – mai mult decât numărul de copii din întreaga țară.

Sursa: dailymail.co.uk/

Nu este prima dată când proprietarii de câini au avut șansa de a zbura cu câinii lor în Japonia. În mai, anul trecut, All Nippon Airways a avut un zbor de tip charter tour care a zburat 87 de pasageri către zona Hokkaido, împreună cu 44 de câini. Acest tur a costat ¥220,000 (£2,500) pentru 2 adulți și un câine. Cererea a fost foarte mare și locurile au fost epuizate în doar 2 zile.

În timpul zborului câinii au fost ținuți în cuști, lângă geamurile din avion. De asemenea un doctor veterinar s-a aflat la bordul avionului.

Ce părere aveți despre un astfel de zbor?

Citiți și despre:

← Close