Airbus plănuiește să introducă cușete de dormit în compartimentele de marfă

Andrei Beldiman, 10 apr.. 2018

Constructorul aeronautic european Airbus plănuiește să instaleze cuşete de dormit în compartimentele de marfă ale avioanelor de linie.

Conform Agerpres constructorul aeronautic european Airbus a anunţat că vrea să pună la punct module speciale pentru transportul pasagerilor.

Acestea vor urma să fie instalate în compartimentele de marfă ale avioanelor de linie, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă difuzat marţi, Airbus a anunţat că va colabora cu producătorul de scaune Zodiac Aerospace. Împreună vor concepe şi construi compartimente echipate cu cuşete de dormit pentru pasageri. Acestea vor putea fi instalate în compartimentele de marfă. Airbus a adăugat că intenţionează să primească aprobările necesare din partea autorităţilor de reglementare până în anul 2020. Astfel cuşetele de dormit vor putea fi instalate, în premieră, pe avioanele din seria A330.

„Această abordare a transportului aerian comercial este un pas înainte pentru confortul pasagerilor. Am primit deja reacţii foarte pozitive din partea mai multor companii aeriene.”, a declarat Geoff Pinner, director pentru programele cabine şi cargo la Airbus.

Conform planurilor Airbus, cuşetele de dormit vor fi instalate sub formă de module care pot fi înlocuite rapid cu modulele destinate în mod normal transportului de marfă.

Ideea unor zone de dormit concepute în mod special a fost evocată luna trecută şi de compania australiană Qantas Airways Ltd.. Directorul general Alan Joyce a dezvăluit că transportatorul studiază diferite opţiuni pentru a face zborurile pe distanţe foarte lungi mai suportabile pentru pasageri. Aceasta în condiţiile în care Qantas studiază posibilitatea de a lansa legături directe între Australia şi Europa şi SUA ceea ce ar însemna că pasagerii vor petrece până la 17 ore la bordul avioanelor.

Citiți și despre:

← Close