Fly

Aeroportul din Viena caută să atragă companiile low-cost din Europa de Est

Aeroportul din Viena caută să atragă companiile low-cost care operează în Europa de Est. Reprezentanții aeroportului doresc să-și asigure creșterea pe termen lung.

Anul acesta, Aeroportul din Viena va introduce aproximativ 20 de noi destinaţii, inclusiv Cluj (România), Tuzla (Bosnia şi Herzegovina) şi Charkiw (Ucraina).

Aeroportul din Viena se bazează pe expansiunea operatorilor low-cost în ţările din Europa de Est pentru a-şi asigura creşterea pe termen lung, au declarat, pentru Reuters, şefii instituţiei.

Operatorul aeroportului din Viena şi-a intensificat eforturile de a capitaliza apropierea sa de Europa de Est, după ce colapsul Air Berlin l-a lăsat fără o sursă importantă de venit. Subsidiara austriacă a Air Berlin – Niki – avea o cotă de 15% din traficul Aeroportului din Viena. Acesta concurează cu Munchen, Zurich şi Frankfurt.

Pentru a atrage noi companii aeriene, grupul a introdus o schemă de subvenţii, care a fost bine primită de operatorii low-cost.

Chiar dacă subvenţiile afectează veniturile per pasager ale aeroportului, vor asigura o creştere sustenabilă. Afirmațiile au fost făcute de Julian Jaeger, co-director al aeroportului din Viena, într-un interviu acordat Reuters.

Citiți și despre parteneriatul Laudamotion și Ryanair.

“Nu vom reuşi să compensăm pierderea Air Berlin fără aceste subvenţii. Sunt sigur că vom înregistra o creştere solidă în 2018 şi în 2019”, a declarat Julian Jaeger.

Operatorul aeroportului din Viena estimează că în 2018 profitul va creşte cu 16,5%, la 148 de milioane de euro. Vânzările vor urma să depăşească 770 de milioane de euro. De asemenea, numărul de pasageri ar urma să crească anul acesta cu 6%, după un avans de 4,5% anul trecut.

În ultimii ani, companiile low-cost, cum ar fi easyJet, Eurowings (Lufthansa), Wizz Air şi Vueling (IAG), au lansat sau şi-au extins serviciile în Viena.

În martie, Ryanair, a anunţat că va achiziţiona o participaţie la noul operator aerian Laudamotion. Astfel îl va ajuta pe Niki Lauda să aibă succes cu noul lui proiect. Totodată compania aeriană își va extinde prezenţa în Germania şi Austria. Austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a anunţat în decembrie achiziţionarea Niki, compania aeriană pe care a înfiinţat-o în 2003 şi a vândut-o Air Berlin în 2011. Noul nume al companiei este Laudamotion.

Zburați pe ruta București – Viena, cu Laudamotion, din toamna lui 2018.

Jaeger se aşteaptă la extinderea suplimentară a activităţii operatorilor low-cost pe distanţe scurte. De asemenea apreciază că potenţialul pentru zborurile pe distanţe lungi este limitat.

“Avantajul major pe care îl au operatorii low-cost la cursele aeriene pe distanţe scurte nu există la zborurile pe distanţe lungi”. A declarat Julian Jaeger, referindu-se la costurile mai scăzute cu combustibilul şi cu echipajele la cursele aeriene pe distanţe scurte.

“Redresarea economiilor din Europa de Est, inclusiv Ungaria, Cehia, şi Slovacia, a dus la creşterea numărului de pasageri la Viena.”

Afirmațiile au fost făcute de către domnul Guenther Ofner, care conduce aeroportul împreună cu Jaeger.

“Aceşti oameni devin din ce în ce mai bogaţi. Unul dintre ei ar putea ajunge la concluzia că Aeroportul din Viena oferă oportunităţi excelente de creştere în următorii ani”. A explicat Ofner, adăugând că se aşteaptă la un avans al numărului de pasageri din Asia şi Europa, în special pensionari bogaţi.

Modernizarea şi extinderea până în 2023 a terminalului 3, evaluată la 500 de milioane de euro, va majora veniturile per pasager la 3 euro, de la 2 euro în prezent, au declarat şefii Aeroportului din Viena.

Veniturile per pasager se ridică la 3,7 euro la aeroportul din Frankfurt.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

2 zile ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

2 zile ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

6 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.